Sunday, June 2, 2013

Η αυταπατη του Ελληνα που μισει τον Ελληνα

"Οι Ελληνες ειναι αμορφωτοι", " Οι Ελληνες δεν σηκωνονται απ'τον καναπε", "Οι Ελληνες μονο αμπελοφιλοσοφουν και απο δραση μηδεν", "Οι Ελληνες δεν μπορουν να συμφωνησουν ουτε στα βασικα", "Ειναι καφροι, ειναι προβατα, καλα να παθουν", "Τοσοι αυτοκτονουν, γιατι δεν παιρνουν και κανα πολιτικο μαζι τους; Τα ζωα...!" , "Κανεις δεν κανει τιποτα, ολοι καθονται και περιμενουν το Μεσσια. Τι περιμενεις ρε ζωο;", "Τετοια γιδια που ειστε και τους ψηφισατε, καλα να παθετε!", "Νομιζουν ολοι οτι θα την σκαπουλαρουν με καποιο τροπο, αλλα τετοιος λαος ειναι οι Ελληνες! τς τς τς...υποτελεις!!"

Αυτα και αλλα πολλα τετοια ακουμε και διαβαζουμε καθε μερα γυρω μας και στα social networks. Ο ενας Ελληνας βριζει ολους τους υπολοιπους, εκτος απ'τον εαυτο του και τους κολλητους του. Αναφερεται στους Ελληνες σε τριτο πληθυντικο, σαν να επροκειτο για αλλο λαο του οποιου αυτος δεν αποτελει μελος. Οταν τους απευθυνεται μιλαει σε δευτερο πληθυντικο "Τι κανατε; Τους ψηφισατε! Καθεστε στον καναπε σας!" ζητωντας τους το λογο που δεν κανουν κατι για να σωθει η χωρα (ή ο ιδιος). Νομιζει οτι  αποτελει φωτεινη εξαιρεση σ'αυτο που γινεται και το κριτικαρει αφ'υψηλου, φυσικα, σαν εξωτερικος παρατηρητης. Αυτος ειναι ο σωστος, ο καλλιεργημενος, ο σκεπτομενος. Αυτος ξερει τι πρεπει να γινει στη χωρα για να ευημερησει και να προοδευσει, αλλα δεν τον ακουνε οι αλλοι...τι; μονος του; τι να κανει;  



Ο ιδιος δεν διαφερει πραγματικα σε κατι, απλα διατηρει την ψευδαισθηση οτι δεν ανηκει στην πλεμπα, το χυλο, το μαντρι, τον οχετο. Παρολο που η καθημερινοτητα του δεν συνηγορει προς την αποψη που υιοθετει για τον εαυτο του, αυτος επιμενει να ζει στη φαντασιωση. Ο ιδεατος εαυτος του, για τον ιδιο, ταυτιζεται με τον πραγματικο. Ο σπουδαιος, ο θαυμαστος, ο ....κουνια που τον κουναγε...και τον αποκοιμιζε. Δεν εχει γνωρισει πιθανον τον εαυτο του ακομα, παρολο που μπορει να μετραει ηδη 30-40-50 χρονια βιου σ'αυτη τη ρημαδα ζωη! (Ενταξει, μπορει μεχρι τωρα να μην ειχε βρει το σωστο κραγιον, τη σωστη γραβατα, τη γοβα που της ταιριαζει, το αυτοκινητο που τον κανει συναρπαστικο κλπ.....ψαχνοταν παντως).


Το θεμα ειναι οτι αυτοι οι τυποι δεν εχουν περιθωριο βελτιωσης, μια που νομιζουν οτι οχι απλα δεν εχουν προβλημα αλλα μαλλον πιστευουν οτι οι υπολοιποι θα'πρεπε να τους μοιασουν 

(κλααααααψ!!! μπουουχουχουουου!!! αφηστε με να κλαψω για λιγο....ειναι αβασταχτος ο πονος...μπουχουουχουυυυυυυυυ....η κεραμιδα μολις συνειδητοποιησεις ποιος πρεπει να μοιασει σε ποιον!! εχω αρχισει να σκεφτομαι την αυτοκτονια! κ οχι, δεν θα παρω κανεναν πουστη μαζι μου!!)


Το χειροτερο ολων ειναι οτι στα 10 εκατομμυρια Ελληνων και τα 10 σκεφτονται οτι ειναι η εξαιρεση!!!
Τοτε που ειναι οι αμορφωτοι ρε μαγκες; Που ειναι τα ζωα; Γιατι ειμαστε ετσι;


Α ναι, φταινε ολοι οι αλλοι...

                        ...και ετσι συνεχιζουν ολοι μαζι τον υπνο τους ευτυχισμενοι!



Συγγνωμη που στο χαλαω αλλα ΕΣΥ εισαι αυτος τον οποιο ΒΡΙΖΕΙΣ καθε μερα!!! Ναι, ΕΣΥ χρειαζεται να γινεις αυτο που νομιζεις οτι εισαι! Αν δεν αλλαξεις ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!







No comments:

Post a Comment