Saturday, June 8, 2013

Χρειαζεται να κανεις... bypass

Ξερουμε ηδη να το κανουμε. Μη μας πιανει πανικος ή ανασφαλεια. Το κανουμε τοσα χρονια! Το μεγαλυτερο μας μειονεκτημα! Ειναι ολο δικο μας, το'χουμε εξελιξει μες τη μεταπολιτευση, μας 'κραζουν' γι'αυτο αλλα σημερα αυτο θα μας κανει το σωσιβιο μεχρι να δουμε πως θα παμε στο επομενο βημα.

Θυμασαι που ηθελες γιατρο να κανεις την εγχειρηση κ επαιρνες τηλ τρεις φιλους ή γνωστους κ εκεινοι καμποσους δικους τους κ τελικα εβρισκες τον καλυτερο και χωρις να θελει φακελακι; Θυμασαι που ηθελες να σβησεις την κληση και θυμηθηκες οτι ενας ξαδερφος του Αντωνη, που ειχες δει μια φορα σε ενα παρτυ, εχει ενα γνωστο που ηταν στην τροχαια, και συ εκανες τα απαραιτητα τηλεφωνα κ σβηστηκε η κληση; Που ηθελες καθηγητρια για την κορη σου και σου βρηκε η Μαρια στο αψε σβησε την ανηψια της που ειχε και διδακτορικο; Που εγινε λαθος στην εφορια, κ αντε τωρα να βρεις ακρη, αλλα τελικα μια παλια σου συμμαθητρια ηταν προϊσταμενη και εκανε τα κουμαντα κ το τακτοποιησε το θεμα σου; Θυμασαι που ειχες επιταγες ετοιμες να διαμαρτυρηθουν κ τελικα εκεινος ο ταμιας που ειχες γνωρισει απο τις πολλες επαφες σου με την τραπεζα, ο Νικολας, στις κρατησε μια βδομαδα ακομα και δεν μπηκες Τειρεσια;



Υπαρχουν χιλιαδες παραδειγματα τετοια. Οχι εκεινα με τα λαδωματα και τα ρουσφετια και τα γλειψιματα δημαρχων, υπουργων , κομματικων στελεχων κ αλλων κουμασιων. Οχι. Αυτα που αναφερω ειναι εκεινα που αφορουν τα δικτυα των απλων γνωστων , συγγενων και φιλων. Των ανθρωπων που σε γλυτωναν απο ενα σκασμο μπλεξιματα στα οποια σε εβαζε το οργανωμενο κρατος (ως προς την ταλαιπωρια του πολιτη ηταν απιστευτα οργανωμενο!).

Παρεκαμπτες το κρατος δηλαδη!





Αυτο χρειαζεται να κανεις και σημερα με μια μικρη διαφορα : Να λαβεις υποψη σου το ΟΛΟ...οχι τα ατομα και τα υποσυνολα αλλα ολοκληρη την κοινωνια και οπως το εκανες πριν, συνεχισε να το κανεις και τωρα. Μονο, τωρα, ριξε τα τηλεφωνα για να βρεις περισσευουμενα φαρμακα και που μπορεις να τα μαζεψεις ωστε να διοχετευτουν στα ατομα που τα χρειαζονται. Ψαξε για παραγωγους και λιανεμπορες (γνωστους- φιλους και αγνωστους) να φτιαξεις κοινωνικα παντοπωλεια, κανε κουζινες για απορους σε συλλογους στους οποιους τωρα καθονται κ πλεκουν ή κεντανε δεκα κυριες. Ανταλλαξε υπηρεσιες με ανθρωπους που εχουν ελλειψη ρευστοτητας οπως εχεις κ εσυ. Εχουμε ολων των ειδικοτητων τους ανεργους, βαλ'τους στο παιχνιδι (μην τους αφηνεις στα χερια των ΜΚΟ).

Υπαρχουν πολλα πραγματα να κανεις, και θα σου φανερωθουν μονα τους οπως και πριν.Αυτη τη φορα βρες και αλλους, να κανετε τα πραγματα αυτα για περισσοτερους και για παραπανω απο μια φορα. Δηλαδη φτιαξε μηχανισμους.

Σου ειπαν οτι ειναι μειονεκτημα αυτο και οτι δεν ειναι καλο για την ευρυθμη λειτουργια του κρατους. Αληθεια θα ηταν αν μιλουσαμε για οργανωμενο κρατος, οχι για το ξεχαρβαλωμενο στο οποιο ζουσαμε εμεις και το οποιο τωρα ειναι πιο ετοιμορροπο απο ποτε. Τοσα χρονια λοιπον δεν το κανες  για χαβαλε αλλα για να επιβιωσεις. Να την βγαλεις καθαρη! Και τωρα για τον ιδιο λογο συνισταται η συνεχιση αυτου του κουσουριου που αποτελει το πιο δυνατο σου οπλο. Μονο που χρειαζεται αναβαθμιση προς το πιο...κοινωνικο. Social networking ειναι αλλα εξω απ'το pc, ή μαλλον και εξω απο εκει.

Θα τα καταφερεις γιατι το κατεχεις. Εισαι πρωταθλητης σ'αυτο. Σηκω...







No comments:

Post a Comment