Thursday, April 14, 2011

HOMO PASOKUS

Ο νεος ανθρωπος που δημιουργηθηκε στη χωρα από την 18-10-1981 είναι ο homo pasokus. Δεν ειναι ο ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ αλλα το ειδος που δημιουργηθηκε απο το 1981 μεχρι σημερα. Διακρινεται σε τρια εξελικτικα σταδια:

1. Homo andreopithikus

Lifestyle: datsun, ζιβαγκο, ανοιχτο πουκαμισο, χρυση καδενα, νυχι στο μικρο δαχτυλο, φραπεδια, marlboro, μαλλι-γυαλι κ παντελονι Lee, Johnnie Walker Red Label, αυτοκινητο μπεμπα.

Οικονομια: Δημοσιο, συνδικαλιστες, επιδοτουμενοι αγροτες, προβληματικες επιχειρησεις, pampers.

Πολιτισμος: μπουζουκια, Ριτα, ζεμπεκιες πολιτικων, βαρια κουλτουρα στην ΕΡΤ, πολιτιστικοι συλλογοι, ΔΗΠΕΘΕ, πολιτιστικη πρωτευουσα της Ευρωπης με Μπρεχτ στα νταμαρια (πολιτισμος Μελινας), λαογραφικα μουσεια, Σταθης Ψαλτης και βιντεοκασετες, Θ. Αγγελόπουλος. Επισημη γλωσσα: λαχαναγοριτικη.

Κοινωνια: αυριανισμος, αγενεια, μαγκια, ωχαδερφισμος, επιδειξη, παρτακισμος και οργανωση δικτυου ΠΑΣΟΚ (κλαδικες, πανεπιστημια, πρασινοφρουροι).

Εξωτερικη πολιτικη: - «η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες», εξω από ΕΟΚ/ΝΑΤΟ αλλα τελικα μενουν οι βασεις και αναλαμβανουμε τη προεδρια της ΕΟΚ
-          βυθισατε το χωρα – Mea Culpa (Davos)
-          Κανταφι – Αραφατ – Παλμε – Φιντελ-Γιαρουζελσκι

2. Homo eksigxronistikus

Lifestyle: Armani-Gucci-Dolce Gabbana, Cherokee, εφημεριδα Espresso, freddo cappuccino, Loft-Privilege-Βαρελαδικο, «ξερω τον πορτιερη».

Οικονομια: Χρηματιστηριο, η Ελλαδα χωρα υπηρεσιων και ρυθμιστικος παραγοντας στα Βαλκανια, καταναλωτικα δανεια-πιστωτικες, ΟΝΕ-ευρω, μεγαλα εργα (μακετο), Ολυμπιαδα-Γιαννα, δημιουργικη λογιστικη και «τριτος δρομος προς τον σοσιαλισμο».

Πολιτισμος: ΚΛΙΚ-Nitro, ΔΟΛ και Μεγαρο Μουσικης, σουσι, αστακομακαροναδα reality-trash T.V., Μυθωδια, Φασουλης- Ζουραρης ο συναμφοτερος, Eurovision και σκυλοpop. Επισημη γλωσσα: του ΚΛΙΚ και κινεζικα.

Κοινωνια: γιαπηδες, Επενδυτης-επιχειρηματιες, κονε, trendy-cool-τουπε, Μυκονος-Αραχωβα και shopping therapy.

Εξωτερικη πολιτικη: «Ευχαριστουμε τους Αμερικανους», «ισχυρη Ελλας», «Θεσσαλονικη πρωτευουσα των Βαλκανιων» και Οτσαλαν.

3. Homo Nenekus

Lifestyle: Cayenne, wannabe celebrity, luis vuitton, gym, οικολογικη συνειδηση, manicure-bikini-spa.

Οικονομια: «λεφτα υπαρχουν…που πηγαν τα λεφτα Γαααπ!», CDS, spreads, IMF, Τροικα, Πρασινη Αναπτυξη, Παμπουκης και fast track!!!!!

Πολιτισμος: New Age, hip-hop σκυλαδικο, Λαζοπουλος, επισημη γλωσσα: Αγγλικα

Κοινωνια: «Ο σωζων εαυτω σωθητω», γενια 300-500 ευρω, facebook-chat-gossip, μεταναστες «ερχονται οι βραδυνοι (Αφγανοι-Σομαλοι-Ιρακινοι…) και φευγουν οι πρωινοι (Ελληνες).

Εξωτερικη πολιτικη: “We need a global governance and we need it fast!”


Γενικα χαρακτηριστικα του συγκεκριμενου ειδους:

Lifestyle: ακαλαισθησια-επιδειξιομανια

Οικονομια: Ο κλεψας του κλεψαντος…η δουλεια είναι βλακεια! Αν δεν εισαι στη μασονια (δικτυο ΠΑΣΟΚ) την εβαψες!

Πολιτισμος: -

Κοινωνια: Ο καθενας για τη παρτη του

Εξωτερικη πολιτικη: ενδοτισμος με λεονταρισμους

Η ανθρωπολογικη επιστημη προσπαθει να ερμηνευσει το συγκεκριμενο φαινομενο. Παρακαλουμε ολοι να βοηθησουμε στη συλλογη στοιχειων για την κατανοηση του συγκεκριμενου ειδους.

22 comments:

  1. Απίστευτο!

    ReplyDelete
  2. Δεν θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα τον νεοέλληνα. Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι τα ακόλουθα σοφά λόγια:

    "ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ.
    ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ...
    ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ...
    ΑΛΗΤΕΙΑ, ΑΛΗΤΕΙΑ, ΑΛΗΤΕΙΑ..."

    ReplyDelete
  3. εξοχο!!! εχω μονο να προσθεσω 2 πραγματα: ενα chivas (homo exigxronistikus) k mohito (homo nenekus)

    ReplyDelete
  4. Το φαινομενο του ΠΑΣΟΚανθρωπου εχει αρχισει πλεον να απασχολει σοβαρα τη διεθνη επιστημονικη κοινοτητα. Αφου ολοκληρωσε τον ιστορικο του κυκλο συντομα θα γινει ειδος προς εξαφανιση!!!

    ReplyDelete
  5. Νομίζω ότι είναι η πιο έξοχη και εμπεριστατωμένη ανάλυση του βιο-κοινωνικού φαινόμενου Homo Pasokus. Θυμάμαι αυτή την έξοχη σειρά κινουμένων σχεδίων «Μια Φορά ήταν ο Άνθρωοπος» το πρώτο μισό της δεκαετίας του 80, την εποχή δηλαδή που μεσουρανούσε ο Homo Andreopethicus (τυχαίο δεν νομίζω) και φρίττω στη σκέψη ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσουν κάτι χιλιάδες χρόνια για να εξελιχθεί το είδος σε κάτι περισσότερο Homo και λιγότερο Pasokus.

    ReplyDelete
  6. Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν οι μεταλάξεις. Κι αν αυτό το είδος μεταλαχθεί σε κάτι άλλο χειρότερο και πιο γλιτσοειδές; Μήπως δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα με τα μυαλά που κουβαλάει ο ΛεβεντοΜ@!@K@5 ο Νεοέλληνας; Μιλάμε για ένα έθνος που έχει πάψει να είναι ελεύθερο και να σκέφτεται ελευθερα δηλαδή σωστα εδώ και 2157 χρόνια. Άρα πλέον έχεις καλομάθει να είσαι ραγιάς!

    ReplyDelete
  7. Προς όλους τους αυτούς οι οποίοι ακόμα βαδίζουν με τον τσελεμεντέ της τελευταίας τριακονταετίας και που έχουν επενδύσει στο μοντέλο του Homo Pasokus, θέλω να απευθύνο ένα ερώτημα. Όπου μπήκε το ΔΝΤ, Λατινική Αμερική, Τουρκία, Ανατολική Ευρώπη, ανατράπηκε το παλιό πολιτικό σκηνικό. Τι τους κάνει να νομίζουν ότι εδώ θα τη γλυτώσουν; Ερώτημα θέτω. Ίδωμεν!

    ReplyDelete
  8. Το Πασοκ όμως είναι αυτό που αναγνώρισε την εθνική αντίσταση, έφερε την ισότητα των γυναικών, έδωσε χρήμα στο λαό, μας έβαλε στην ΟΝΕ, έκανε την Ολυμπιάδα αύξησε το βιοτικό επίπεδο και τώρα κάνει ότι μπορεί για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που την έριξε η δεξιά. Εσείς τι έχετε να αντιπροτείνετε? Αλλά μπαχαλάκηδες μου φαίνεστε κι εσείς!

    ReplyDelete
  9. Αγαπητε, αν νιωθετε υπερηφανεια που ανηκετε στο ειδος αυτο (homo pasokus) εμεις δεν μπορουμε να σας βοηθησουμε. Πρεπει να απευθυνθειτε σε καποιον ειδικο.
    εμεις εχουμε να αντιπροτεινουμε ελευθερη, κριτικη σκεψη για αρχη. οταν φτασετε σ'αυτο το σταδιο ξαναεπικοινωνηστε. Θα χαρουμε πολυ!

    ReplyDelete
  10. φιλε 7:02am 1. η αναγνωριση της Ε.Α. ειχε στοχο τη ληθη κ οχι την εθνικη συμφιλιωση, 2. δεν εφερε την ισοτητα αλλα καπελωσε το φεμινιστικο κινημα κ δημιουργησε αυτο που οι φεμινιστριες αποκαλουν 'κρατικο φεμινισμο' επισης επρεπε να εναρμονιστει η εθνικη νομοθεσια με την ευρωπαϊκη στο συγκεκριμενο ζητημα, 3. τα αποτελεσματα της ΟΝΕ τα βλεπουμε ολοι, 4. Ολυμπιαδα: πολυ φαγοποτι λεμε, 5. Ο Σιμιτακος καλο παιδι εκανε δημιουργικη λογιστικη, 6. η δεξια συμφωνω τα εκανε μπαχαλο για να μην πω τιποτα αλλο...

    ReplyDelete
  11. Προς 9:44 AM . Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που έφερε τη λήθη η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης? Εκτός αν για να θεωρίσουμε ότι έγινε η αναγνώριση έπρεπε να δίνει το Πασοκ 3-4 υπουργεία στην αριστερά όπως η Ν.Δ. το βρώμικο 89. Ο Σημίτης κάποτε θα αναγνωριστεί σα μεγάλος ηγέτης αλλά που σοβαρή σκέψη σε αυτό τον τόπο. Τελικά δεν καταλαβαίνω τι το παίζεται. Αριστεροι, Δεξιοί οι αριστεροδέξιοι

    ReplyDelete
  12. φιλε μου υπαρχει και το εξω απο αυτες τις λογικες! εσυ εχεις σετακια κ κουτακια στο μυαλο σου. εγω σκεφτομαι και αναλυω τα πραγματα εξω απο τα κουτακια αυτα! το θεμα ειναι οτι δεν μπορουμε να συνεννοηθουμε αν δε βγεις και συ απ'εξω ωστε να μπορεσεις να δεις οτι υπαρχουν και αλλοι τροποι να δεις τα πραγματα.
    σου το ευχομαι παντως, για το καλο ολων μας!!

    ReplyDelete
  13. προς 10:36 ΑΜ Ληθη σ'αυτη τη περιπτωση σημαινει βαζω κατω απο το χαλι δυσαρεστες μνημες κ καταστασεις. Η πολωση που δημιουργηθηκε απο τον εμφυλιο δεν ξεπερνιεται ετσι απλα. Αυτο συνεβει σε ολες τις χωρες που ειχαν εμφυλιο οπως η Ισπανια ακομα και η Αμερικη. Δεν υπαρχει δημοσια συζητηση για τον ελληνικο εμφυλιο ουτε θα υπαρξει. Ολες οι πολιτικες του ΠΑΣΟΚ τοτε στοχο ειχαν να περιορισουν τη δυναμη του ΚΚΕ. Γι'αυτο η συμπραξη αριστερας-δεξιας το 89. Να περιορισουν και αυτοι τη δυναμη του ΠΑΣΟΚ θελανε κι οχι εθνικη συμφιλιωση. Η ιστορια πολυ φοβαμαι οτι θα αναδειξει τους Σημιτη-Καραμανλη-Παπανδρεου τους χειροτερους πρωθυπουργους της μεταπολιτευσης! Το Σημιτη τον εκραξε ο φιλος του ο Τσουκατος αλλα και οι Αυστριακοι για σκανδαλα ο πρωτος και για τη λογιστικη του οι δευτεροι. Μη το κουραζουμε αλλο! Απλα τα πραγματα. Ψαξε και εσυ λιγακι τα πραγματα. Χρειαζομαστε να αλλαξουμε τις προηγουμενες καταστασεις γιατι μας πηρε η κατρακυλα και πολυ φοβαμαι οτι ο πατος θα ειναι οδυνηρος!!! Και εκεινη τη μαυρη ωρα ολοι αριστεροι-κεντρωοι-δεξιοι θα ειναι το ιδιο.

    ReplyDelete
  14. 'Ο Σημίτης κάποτε θα αναγνωριστεί σα μεγάλος ηγέτης αλλά που σοβαρή σκέψη σε αυτό τον τόπο' αυτη η προταση ειναι το απαυγασμα της σουρ(γ)εαλιστικης σκεψης και αλλωστε παρομοιες τετοιες σκεψεις και αποψεις αποτελεσαν εμπνευση για το συγκεκριμενο blog!
    Χαρη στο σουρ(γ)εαλισμο αλλωστε εχουμε κρατησει χαμηλα τα ποσοστα αυτοκτονιων στη χωρα!!
    Ευχαριστουμε εσας και'... τους Αμερικανους'!

    ReplyDelete
  15. ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ-ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΕΣ,
    ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑ 40 ΑΠΟΚΤΗΣΑΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ
    ΚΑΙ ΜΕ ΘΥΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΣΑΣ
    ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΕΙΔΩΛΑ, ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ.

    ReplyDelete
  16. Προς Anonymous (May 3, 2011 1:43 AM )
    α) Ο άνθρωπος μπορεί να αποκτά άποψη πριν και μετά τα 40
    β)Μόνο στα πολιτικά τζάκια και στον περίγυρο τους, υπάρχουν παιδικά συμπλέγματα από την ασκηση και την κατάχρηση της εξουσίας
    γ)Περι χιούμορ ο λόγος. Όλοι αυτοί που έσκαγαν στα γέλια με τα σχόλια του Βαγγέλα του Γιαννόπουλου καλύτερα να το ξανασκεφτούν το θέμα...
    δ) Είναι μεγάλη αποτυχία το όνομα σου να μην είναι γραμμένο σε κανένα κόμα...
    ε) Στρίβω νευρικά τη μουστάκα μου ευρισκόμενος σε βαθιά περισυλογή προσπαθόντας να καταλάβω από πότε μια παράθεση ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ γεγονότων έχει σχέση με χαλασμένα οιστρογόνα όπως υπονοείς και μου ανεβαίνει η τεστοστερόνη στο κεφάλι!

    ReplyDelete
  17. Στον αγαπητο φιλο που μας αποκαλει μπουρδολογες:
    Παρτε βαθιες ανασες! χαλαρωστε! ομμμμ!!
    Το να συνειδητοποιεις οτι το ειδος σου εχει αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι σοκαριστικο, το καταλαβαινουμε. Το πρωτο συμπτωμα ειναι η οργη! Στο γιατρο σας λοιπον για εξειδικευμενη βοηθεια!
    Περαστικα σας! Μεχρι τοτε προσοχη!!! μη δαγκωσετε τη γλωσσα σας...

    ReplyDelete
  18. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    ΤΥΦΛΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟ "ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ Α Π Ο"...
    ΑΦΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ReplyDelete
  19. Αν μιλαμε πολυ καιρο μαζι σας ειναι πολυ πιθανο. Παντως εσεις να το κοιταξετε!

    ReplyDelete
  20. στο φιλο 12:53, ισως δεν ειναι πολυ καλο στις μερες μας να διακυρηττει κανεις οτι ειναι ΠΑΣΟκος. δε ξερει απο που θα του ρθει η σφαλιαρα!!! εγω στη θεση σας θα το εκρυβα. Μπραβο στα παιδια του Σουργελλας! Γελασα με την ψυχη μου!!!

    ReplyDelete
  21. Προς Σουργελλάς ενταύθα: Σχετικά με τους Πασοκάνθρωπους δεν αναφέρατε και τη συμβολή τους στην αρχιτεκτονική του τόπου όπως, νομιμοποίηση αυθαιρέτων κάθε τρεις και λίγο, την κατασκευαστική φρενίτιδα κουτιών των 78 τετραγωνικών, τα χρηστικότατα μεγαθήρια της Ολυμπιάδας και το φιλολαικό πρόγραμμα για άπορες ΒΥΖΑντινές αεροσυνοδούς με την επωνυμία το "ΚΩΛΟΣΠΙΤΟ", που μπορείς να χτίσεις μικρές ροζ Βερσαλίες με λίγα δανεικά από φίλους!

    ReplyDelete
  22. στο φιλο 4:23 ενταυθα: πολυ σωστες οι επισημανσεις σας! οσο ψαχνει κανεις βρισκει! σας ευχαριστουμε ομως που ανταποκριθηκατε στο αιτημα μας οσον αφορα τη συλλογη πολυτιμων στοιχειων ωστε να βοηθησουμε την επιστημη! που ξερετε μπορει στο τελος να εκδοσουμε και κανενα συλλογικο τομο!

    ReplyDelete