Friday, May 31, 2013

Should I stay or should I go?

"Εγω θα φυγω κ ας κατσουν οι μαλακες να φανε τα σκατα στην κωλοχωρα που τρωει τα παιδια της."

Οι περισσοτεροι απο μας μαλλον το'χουμε σκεφτει τουλαχιστον μια φορα στη ζωη μας. Η ιδεα να ριξεις μαυρη πετρα σ'αυτη τη χωρα, που δε σου δινει τιποτα, φανταζει δελεαστικοτατη αν οχι αναγκαιοτατη. Βλεπεις την ανεργια, στο 30% (επισημη) και 70% στους νεους, και σκεφτεσαι 'Run Forrest, Run!!!'.

Που θα πας ομως;

Ευρωπη;

 ΕΕ; αποκλειεται! καταρρεει και αυτη μαζι με το ευρω που τοσο αγαπησαμε. Και τοσοι που βρηκαν δουλεια; ειναι ψεμα; οχι. ποσοι στους ποσους ομως; ποσοι γυρισαν πισω επειδη δεν τα καταφεραν να βρουν κατι; και τι δουλεια; (πλυσιμο σκαλας-τουαλετας-λαντζα κλπ) οχι, δεν ειναι ντροπη, απλα να ξερουμε για τι ειδους δουλειες μιλαμε, σε χωρες οπως Γερμανια, Ολλανδια, Αυστρια (στις δυνατες δλδ). και με τι λεφτα; (500- 1000) ενταξει, εδω δεν παιρνεις ουτε αυτα. και τι ωραρια; 10ωρο-12ωρο χωρις πληρωμενες υπερωριες σε πολλες περιπτωσεις.
 Σκανδιναβικες; ναι, ειναι μια πιθανοτητα. Αν χρειαζονται την ειδικοτητα σου, αν ξερεις τη
γλωσσα σε καποιο καλο βαθμο. Δε θα μιλησω για κρυο, μεγαλη νυχτα και λοιπα, γιατι αυτα ειναι δευτερευοντα μπροστα στην δυνατοτητα ευρεσης εργασιας και ευπρεπους διαβιωσης ή εστω επιβιωσης. (και εδω ισχυει το πλυσιμο σκαλας κλπ)
Αγγλια; για λιγο καιρο ισως να'ναι καλα...γιατι η κατρακυλα μαλλον δεν ειναι μακρια και γι'αυτους. Ηδη υπαρχει μεγαλη ανεργια και παλι εξαρταται απο την ειδικοτητα του καθενος (αυτο ισχυει παντου).
Ρωσια; παρομοια προβληματα με Σκανδιναβικες συν το γεγονος οτι ειναι Ρωσια...










Βορεια Αμερικη; Καναδα ισως. ΗΠΑ δυσκολοτερα τα πραγματα.

Νοτια Αμερικη; Βραζιλια; Αργεντινη; Δεν υπαρχουν και μεγαλες επιλογες...οι περισσοτερες απ'τις χωρες της Λατινικης Αμερικης ειναι εδω και χρονια εκει που οδευουμε και εμεις με τα μνημονια και το ξεπουλημα πλουτοπαραγωγικων πηγων.

Αυστραλια; για εκει μαθαμε το μαθημα the hard way. Δηλαδη καποιοι που πιστεψαν οτι θα βρουν τη γη της επαγγελιας στη χωρα αυτη, μαζεψαν τα μπογαλακια τους και πηγαν. Και οπως πηγαν ηρθαν πακετο πισω (οσοι απ'αυτους ειχαν τα χρηματα να γυρισουν. Οι υπολοιποι εκαναν camping στα camps για λαθρομεταναστες της χωρας).

Νεα Ζηλανδια; ισως...

Για Ασιατικες και Μεσανατολικες χωρες ειναι νομιζω αστειο να μιλαμε. Μπορουμε και να περιμενουμε εδω για να γινουμε Κινα, Ινδια, Μπαγκλαντες κλπ. Οσο για Σαουδικη Αραβια και λοιπες χωρες του ειδους, ειναι men's only. Και παλι πρεπει να εισαι προσεκτικος γιατι με την παραμικρη λαθος κινηση ή εκφραση μπορει να βρεθεις για λιθοβολισμο, ακρωτηριασμο, απαγχονισμο και αλλες εξωτικες δραστηριοτητες.

Αφρικη; δεν υπαρχει ερωτημα. Τρεχεις να προλαβεις να αδραξεις την ευκαιρια....αν εισαι μισθοφορος.


Δουλειες υπαρχουν...αλλα οχι και τοσες πολλες και επιπλεον μπορει να μην εχεις τα προσοντα γι'αυτες. Να μη μιλας τη γλωσσα της χωρας ή να εχει μεγαλο κυμα μεταναστευσης και απο αλλες χωρες του Ευρωπαικου Νοτου, της Βαλτικης, της Ασιας και της Αφρικης.

Μετα τη δυσφημιση που εκανε ο ΓΑΠ και οι λοιποι πολιτικοι μας στον Ελληνα (τεμπελης, κοπριτης, διεφθαρμενος, μανιακος γλεντζες, κλπ) και την προπαγανδα οτι οι Γερμανοι (και αλλοι Ευρωπαιοι) στερουνται για να ταιζουν ρεμαλια και κοπροσκυλα σαν τον Ελληνα, οι αγκαλες των ντοπιων στη χωρα που θα ψαξεις για δουλεια δεν θα ειναι και διαπλατα ανοιχτες. 'Καλως τον κοπριτη', θα σκεφτουν, 'που ηρθε να μας παρει και τις δουλειες τωρα!'.
Ο ρατσισμος ειναι ηδη εμφανης απεναντι σε Ελληνες στην Ευρωπη. Και θα ανεβει κ αλλο, οχι μονο προς τους Ελληνες αλλα και προς ολα τα PIGS. Ειδικα οταν και η ιδια η Γερμανια (ή αλλες κεντροευρωπαικες ή σκανδιναβικες χωρες) ειναι πια σε υφεση και αρα κ ο ιδιος ο ντοπιος αντιμετωπιζει την ανεργια.

Βρισκομαστε σε παγκοσμια υφεση, περιμενουμε κραχ μες το '13 χειροτερο απο του '08, ολος ο πλανητης ψαχνει για δουλεια. Οι γενιες των τελευταιων δεκαετιων σ'ολο τον κοσμο ειναι πολυ εξειδικευμενες  και αρα ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος για πολυ λιγα λεφτα.

Τελικα να φυγω ή να μεινω;

Αν μεινω ειναι μονοδρομος. Παω στο χωριο μου κ ασχολουμαι με τη γη (αν δεν εχω χωριο παω σε καποιου φιλου, συγκατοικουμε κ δουλευουμε τη γη ολοι μαζι). Για να εχω να φαω πρωτα απ'ολα και μετα για να μπορεσω να βελτιωσω το χωριο μου, γιατι ειμαι εξειδικευμενος σε κατι και θα γυρισουν κ αλλοι σαν κ μενα αλλων ειδικοτητων. Μπορω να συνεργαστω μαζι τους και να οικοδομησω απ'την αρχη την κοινοτητα στην οποια ζω. Τα χωρια της Ελλαδας ειναι ερημα και περιμενουν ή τους κατοικους τους πισω ή καποιον Σορος, καποιο Hedge Fund ή καποια λαμογια ντοπια να τα 'φανε'.*

Και γιατι να δεχτω να φυγω; Ποιοι ειναι αυτοι οι τυποι που θα μου επιβαλλουν να ξεριζωθω απ'το σπιτι μου, απ'τη λιακαδα μου, απ'τη θαλασσα μου; Για να στρογγυλοκαθισουν αυτοι εδω κ εγω να παω μουτσος στο καραβι που βουλιαζει;

Να φυγω απο επιλογη, ναι. Να μεταναστευσω ομως επειδη το θελουν καποιοι που επιβουλευονται τις περιουσιες μας και τον πλουτο της χωρας, ΟΧΙ.

Κι ας ζω αναμεσα σε πολυ καφρους. Ναι, ειναι πολλοι γυρω μου τετοιοι. Κ αλλοι που ειναι τοσο κοιμισμενοι που θες να τους κανεις ηλεκτροσοκ. Και προβατα, και στρατοι κομματων (κκε, ανταρσυα, ΧΑ και αλλοι), και λαμογια, και κουτοπονηροι, και μαμοθρεφτα και της Παναγιας τα ματια απο προβληματικους. Σιγουρα ολοι αυτοι οι τυποι δε θα μου λειψουν αμα φυγω. Καθολου μαλιστα.

ΑΛΛΑ θελω να επιλεγω ΕΓΩ στη ζωη μου, γιατι αυτο ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ισως βεβαια η αναγκη για ελευθερια προυποθετει να εχεις ενα μικρο κουσουρι: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ**.


Σκοπος του κειμενου δεν ειναι να κατηγορησει αυτους που φευγουν αλλα να προβληματισει ολους μας ΓΙΑΤΙ στο καλο ειμαστε τοσο χαρουμενοι που φιλοι μας αναγκαζονται να μεταναστευσουν ή κ εμεις οι ιδιοι νιωθουμε τοση χαρα και ανακουφιση που φευγουμε κ αφηνουμε πισω την καταρραμενη αυτη χωρα;

 ΕΜΕΙΣ ειμαστε η χωρα. Αν δε μας αρεσουν τα μουτρα μας ας τα αλλαξουμε!






*Εχουμε 5 εκατομμυρια κοσμο στην Αθηνα. Κανεις τους δεν εχει χωριο; Απο που μας ηρθαν; Στη Θεσσαλονικη; στην Πατρα; Τα Ιωαννινα; Τα Ζαγοροχωρια, ας πουμε, ειναι αδεια. Δεκα παππουδια εδω κ πεντε εκει. Ειναι λογικοτερο να φευγουμε στο εξωτερικο;
** δεν θελω να πω οτι οποιος εχει μεταναστευσει υπολειπεται αξιοπρεπειας αλλα ισχυει ομως για πολλους. Οπως βεβαια και για την πλειοψηφια των συμπαθων ιθαγενων αυτης της τραγελαφικης χωρας που παραμενουν εντος.
                              

No comments:

Post a Comment