Thursday, August 1, 2013

Αρβελέρ ή Άβερελ;


















"Αυτό που με φοβίζει πολύ είναι ένα είδος αδράνειας. Νομίζεις ότι οι Έλληνες έχουν πάθει καθίζηση. Δεν υπάρχει ένα όραμα. Μνημόνιο-όχι μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι όραμα; Τι θα πεις στα παιδιά; Όχι μνημόνιο, καλά, αλλά μετά;" 

Ταδε εφη πνευματικος ανθρωπος εκ Σορβοννης. 

Δεν υπαρχει οραμα στην Ελλαδα. Αληθεια ειναι αυτο. Και η πνευματικη ακαδημαικος αντεληφθη πως μονο μεσα στο μνημονιο υπαρχει οραμα. Το να γινεις Νιγηρια ειναι και αυτο ενα οραμα. Δεν ψευδεται η εν λογω κυρια. 

Τι θα πεις στα παιδια; Οχι μνημονιο; Πως θα τα κοιταξεις στα ματια την επομενη μερα; Χωρις μνημονιο; Οταν τους στερεις τη δυνατοτητα να πεινασουν, να αρρωστησουν και να μην εχουν περιθαλψη, να γνωρισουν την απογνωση, να δουν καποιον απ'τους γονεις τους ν'αυτοκτονει, να μεινουν στο δρομο, να δουν τους γονεις τους να τα αφηνουν σε ενα ιδρυμα γιατι δεν μπορουν να τα κρατησουν, και τοσες αλλες μοναδικες εμπειριες που μπορει να προσφερει το μνημονιο. Με τι δικαιωμα;

"Είχα πάρει ένα ταξί πρόσφατα στο Παρίσι και μου λέει ο ταξιτζής "κυρία Αρβελέρ, πρέπει να βοηθήσουμε τους Ισπανούς γιατί είναι εργατικοί, κάνουν ό,τι πρέπει, όχι σαν τους Έλληνες. "

Ο ταριφας τωρα εννοειται οτι διαβαζει Αρβελερ και μολις μπηκε στο ταξι του την αναγνωρισε αμεσως, γιατι ολοι στο Παρισι ξερουν την Αρβελερ στη φατσα. Επισης, δεν τον πειραζει να δινει τα λεφτα του στους Ισπανους αλλα τον πειραζει να τα δινει μονο στους Ελληνες γιατι μονο οι Ελληνες ειναι αχαιρευτοι ρεμπεσκεδες. Συμπιπτει λιγο με την προπαγανδα Πρετεντερη, Παγκαλου, Μπαμπη και λοιπων...αλλα υποθετω οτι συμβαινει επειδη ολοι οι πνευματικοι ανθρωποι καταληγουν στα ιδια συμπερασματα. Βλεπουν το βαθος των πραγματων που ειναι δυσδιακριτο για τον κοινο θνητο. Ειναι και η Σορβοννη, αν εχεις πτυχιο απο κει εισαι πνευματικος ανθρωπος ακεραιου χαρακτηρα....αδιαμφισβητητα! (παει πακετο).

"Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή πάνε με όποιον δίνει τα λεφτά. Είναι άσχημο αυτό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Θυμάμαι μία μέρα ταξίδευα με τον Ντελόρ και μου λέει "πες μου λίγα πράγματα για την Ελλάδα". "Είναι μία χώρα, όπου δεν είσαι άνθρωπος, είσαι πακέτο, το πακέτο Ντελόρ" του απάντησα. "

Ο πνευματικος αυτος ανθρωπος του τοπου μολις ρωτηθηκε απο τον Ντελορ (ο οποιος ειναι Μενεγακη και δεν ξερει τιποτα για Ελλαδα πριν γνωρισει την Αρβελερ) για την Ελλαδα το μονο που σκεφτηκε να πει για τη χωρα και τους ανθρωπους ειναι οτι πουλιοματε σ'οποιον αγοραζει. Αυτο ειναι η Ελλαδα κατα την κυρια αυτη. Δεν μπορεσε να βρει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Δεν ειναι ψεμα αυτο που ειπε βεβαια, ισχυει. Και δε λεμε οτι πρεπει να ειπωθουν πραγματα που δεν ισχυουν, ετσι απλα για να μη μας κακοφανει. Λεμε οτι αυτη η επιφανης βυζαντινολογος δεν μπορεσε να σκεφτει πρωτο πρωτο κατι αλλο. Ο,τιδηποτε! Και ο ταριφας απ'το Παρισι που δε ζει στην Ελλαδα κατι χαρακτηριστικοτερο θα ξερει για τους συγχρονους Ελληνες. 

" Εγώ γνώρισα την κατοχή. Για να πάω στο σχολείο περνούσα πάνω από πτώματα πεινασμένων ανθρώπων, τα οποία μάζευε ένα καροτσάκι του δήμου. Λοιπόν, όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελώ". 

Κατοχη εχουμε και τωρα, δεν ξερω αν το παρατηρησατε κυρια σπουδαγμενη. Εναν ορισμο χρειαζεσαι και να αντιλαμβανεσαι την πραγματικοτητα. ελα προσπαθησε λιγο...Ραιχενμπαχ...ελα, Τροικα....ESM...εκχωρηση εθνικης κυριαρχιας...μπορεις και συ...Κριμα μονο που δεν εχουμε δει τα καροτσακια να μαζευουν τους νεκρους για να σταματησει να γελαει η κυρια Αρβελερ. Εχουμε νεκρους και απο την πεινα και απο την απογνωση και απο ελλειψη ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης. Ακομα δεν ειναι τοσοι πολλοι που να σας κοψουν το γελιο. Μαλλον ειστε πολυ ευαισθητη, γι'αυτο. Βεβαια στα σαλονια των Παρισιων και των Αθηνων δεν υπαρχει κριση υπαρχει χρημα δικο μας που ρεει αφθονο για τα στομαχια των κυριων που κυκλοφορουν εκει.

Όσο για την αιτία του φαινομένου, η κ. Αρβελέρ εξηγεί:
"Νομίζω ότι φταίει η εμφυλιακή κρίση. Δεν πάψαμε ποτέ να είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο. Δεν πάψαμε ποτέ να έχουμε αυτόν το διχασμό."
Ως ειδημων που ειναι γνωριζει βεβαια οτι το ελλειμα τρεχουσων συναλλαγων για παραδειγμα εχει σαν αιτια τον εμφυλιο. Πνευματικος ανθρωπος ειναι, δεν μπορει παρα να εχει δικιο. (29 κατασκευαστες πλυντηριων συνιστουν μνημονιο).
"Κάποτε είπα κάτι και μου θύμωσε όλος ο κόσμος. Ότι περάσαμε από τα τσαρούχια στα Tod’s. Είναι μία ατάκα που όμως αν την αναλύσεις έχει αλήθεια. Από τις σκηνές της κατοχής φτάνουμε στο "πάρε δάνειο", "πάρε αυτοκίνητο", "πάρε και δεύτερο και τρίτο"."
Πρωτα απ'ολα αυτη η φραση ειναι τοσο βαθυστοχαστη που ο κοσμος δεν διαθετει την παιδεια για να την αναλυσει και να δει την αληθεια της. Μπορει, ας πουμε, να μην ηξεραν τι ειναι τα Tod's. Οφειλε να εχει εξηγησει. 
Ισχυει ομως, δε λεει ψεματα. Το ζητημα ειναι ποιος εχει την ευθυνη; Και που ηταν οι πνευματικοι ανθρωποι ολα αυτα τα χρονια; Ειχαν το στομα τους κλειστο...απ'τη μασαμπουκα! Οποτε ας το βουλωσουν και τωρα! Και που το ανοιγουν για να παρουν πιπες μπας και εξασφαλισουν τη μασα ειναι...(πιπα=προπαγανδα υπερ μνημονιου κ δημιουργια ενοχικου αισθηματος στο λαο). Και ποιος εδωσε τα δανεια, και τα πακετα και τις πιστωτικες; Κυβερνησεις, καναλια, πνευματικοι ανθρωποι τους ελεγαν 'παρε, παρε, παρε' για να εισαι ευρωπαιος! για να εισαι δυτικος! για να μην εισαι βλαχαδερο Ελληνας! 
Η κ. Αρβελέρ αναφέρθηκε και στο αντιευρωπαϊκό κλίμα το οποίο αναπτύσσεται ιδιαίτερα.
"Η Ευρώπη ήταν ο χώρος, ο οποίος μονοπωλούσε την παγκόσμια ιστορία. Αυτό έπαψε. Η Ευρώπη δεν μονοπωλεί την παγκόσμια ιστορία, πράγμα που σημαίνει -κατά τους ιστορικούς- μία παρακμή, η οποία είναι οικονομική, πολιτιστική, δημογραφική και ηθική"
Εχουμε μια παρακμη γιατι η ευρωπη δεν μονοπωλει. Οικονομικη: η Ελλαδα δεινοπαθει ασχετως ευρωπαικου μονοπωλιου ή και εξ'αιτιας του. Πολιτιστικη : η Ελλαδα δεινοπαθει επειδη προσπαθησε να γινει Ευρωπαια πολιτισμικα, δηλαδη να παει πισω. Δημογραφικη: ειμαστε πιο γερασμενοι απ'τους ευρωπαιους. Ηθικη: ειναι γνωστο οτι οι αποικιοκρατες ηταν πολυ ηθικοι και γι'αυτο πηγαν να μεταλαμπαδευσουν την ηθικη τους και σε αλλους λαους. Τωρα τι θα κανουμε χωρις την Ευρωπαικη ηθικη; Καταστρεφομαστε.
"Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να έχουν μια ευρωπαϊκή ταυτότητα, δηλαδή ευρωπαϊκό συμφέρον, κοινό συμφέρον, γιατί δεν υπάρχει πόλεμος μεταξύ αυτών που έχουν το ίδιο συμφέρον."
Το ιδιο λεει και ο ΓΑΠ στο TED. Χρειαζομαστε ευρωπαικη ταυτοτητα. We need more Europe. Εδω τα μεγαλα πνευματα συναντωνται!!
"Η Ευρώπη, όμως, είναι το πρώτο πολιτικό μόρφωμα, το οποίο είναι πολυεθνικό χωρίς να είναι αποτέλεσμα στρατιωτικής επέμβασης."
Και μαλιστα με δημοκρατικες διαδικασιες. Δεν εχει για παραδειγμα μια κομισιον διορισμενη. Ρωταει τους λαους της και αν συμφωνησουν τοτε μονο προχωρα σε ρυθμισεις, νομους κλπ. οπως εγινε για το Ευρωσυνταγμα. Ειναι γνωστη για τη δημοκρατικοτητα της,ενταξει αυτο μας ελειπε, μιλαμε για την Ευρωπη τωρα, για τους πολιτισμενους, τους ηθικους και δικαιους.
"Έγινε μια μεγάλη δημοσκόπηση από επίσημους οργανισμούς σε 35 κράτη. "Τι πιστεύουν οι νέοι και για ποιο πράγμα θα ήθελαν να πεθάνουν". Οι μόνοι οι οποίοι απάντησαν ότι θα θέλανε να πεθάνουν για την πατρίδα τους είναι οι Τούρκοι. Ούτε Γάλλοι, ούτε Άγγλοι, ούτε Έλληνες. Λοιπόν, αυτή η αποξένωση, όχι από τον πατριωτισμό, αλλά από ένα είδος υπερηφάνειας να κρατήσουμε αυτό μας δώσανε οι παππούδες μας, είναι πρόβλημα"."
Μα εσεις κυρια Πνευματικιδου μας ειπατε να μην ασχολουμαστε αλλο με τον τετριμμενο θεσμο του εθνους-κρατους αλλα να ασπαστουμε την Ευρωπαικη ταυτοτητα (δεν υπαρχει τετοιο πραγμα αλλα ειπαμε, πνευματικος ανθρωπος...αρα με σωστη αποψη...κλπ). Αρα οι Γαλλοι, Αγγλοι, Ελληνες και λοιποι για ποια πατριδα να θελουν να πεθανουν; την Ευρωπη; ειναι ηδη μπροστα, συμφωνοι με τις υποδειξεις σας: απατριδες. Τι δε σας αρεσει; 
Παρεπιπτοντως, πατριωτισμος= ένα είδος υπερηφάνειας να κρατήσουμε αυτό μας δώσανε οι παππούδες μας. Εχετε μπλεχτει λιγακι....
"Και αυτό είναι το μόνο πράγμα, που φοβίζει τους Ευρωπαίους. Δεν τους φοβίζει η οικονομική κρίση, άλλωστε όλοι περνάνε οικονομική κρίση, αλλά η "Χρυσή Αυγή" δεν θα περάσει στην Ευρώπη. Έχει καταντήσει η Ελλάδα να είναι ένα υπόδειγμα ρατσισμού για τους ξένους. Αν ρωτήσεις ποια είναι η πιο ρατσιστική χώρα στην Ευρώπη, θα σουν πουν αμέσως η Ελλάδα. Αλλά έχουν άδικο οι Ευρωπαίοι γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη ανοιχτή χώρα"
Οικονομικη κριση! Trivial! Χρυση Αυγη σκεφτονται και τα παιζουν οι Ευρωπαιοι. Δηλαδη τοσο καιρο αυτο ηταν το προβλημα, δεν ηταν οικονομικο. Γι'αυτο μπηκαμε στο μνημονιο, ανεβηκε ο ρατσισμος οχι το χρεος. Και τωρα μας κανουν ενεσεις ρατσισμου, τις λεγομενες δοσεις, για να πεσει ο ρατσισμος! (εναν γιατρο καλο ειναι να τον βλεπεις που και που). Και απ'ολες τις χωρες της ευρωπης η Ελλαδα ειναι η μονη ρατσιστικη χωρα. Δε θα σου'ρθει στο μυαλο η Γαλλια, η Γερμανια αλλα η Ελλαδα. Που ειναι γνωστο οτι σνομπαρει τους ξενους και δεν τους απανταει ουτε καν στα αγγλικα αλλα περιμενει να ξερουν ολοι ελληνικα (κατι μου θυμιζει αυτο ....χμμμ....καπου προς το κεντρο της μη-ρατσιστικης ευρωπης το συναντας....). Και βεβαια η ελλαδα ειναι η ΜΟΝΗ ανοιχτη χωρα! Δεν υπαρχει αλλη στον κοσμο!! ετσι γραφει και εργασιες η κυρια Αρβελερ; Κατι για υπεργενικευσεις εχει ακουσει; Εκτος αν εννοει οτι τα συνορα της ειναι τρυπια και εχει γινει η χωρα ξεφραγο αμπελι που μπαινοβγαινει οποιος γουσταρει. Υπο αυτη την εννοια, μαλλον ειναι οντως η ΜΟΝΗ τοσο ανοιχτη χωρα στον κοσμο!
"«Ήταν τραγικό αυτό για τη χώρα προς τα έξω. Μαύρο στην ΕΡΤ."
Αυτο που μας νοιαζει ειναι η εντυπωση που θα'χουν οι αλλοι δηλαδη για μας και οχι αυτο που μας συμβαινει και κατω απο ποιες συνθηκες ζουμε! Δηλαδη δε μας πειραζει που εχουμε χουντα, μας πειραζει η πιθανοτητα να το καταλαβουν οι ξενοι. Αυτο δεν θα ηταν σικ! 
"Με ρώτησαν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι "τι έγινε" και τους είπα "δεν υπάρχει εθνικος αερομεταφορέας, δεν υπάρχει εθνική τηλεόραση, ε, μένει ο εθνικός ύμνος"

Το φεκ 240 (12-2-12) μαλλον δεν το'χει διαβασει η μελετηρη αυτη κυρια.Οσο για τον εθνικο υμνο, τον δωσαμε εργολαβεια στη Χρυση Αυγη μαζι με τη σημαια. 
"Είναι πράγματα να αρχίζει ο κακομοίρης, ο Μητσοτάκης, από την αρχή; Αν με ρωτούσες από πού να αρχίσουμε, θα σου έλεγα ότι αν ο Μητσοτάκης κάνει καλή δουλειά, νομίζω θα την κάνει, θα καταφέρουμε κάτι. Νομίζω ότι αν δεν τα καταφέρει αυτός, δεν θα τα καταφέρει κανένας. Είμαι αισιόδοξη."
Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ....ο....ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!! 
Ποιος ανθρωπος θα μπορουσε να σκεφτει αυτες τις δυο λεξεις μαζι; Κακη μοιρα εχουμε εμεις που τρωμε στη μαπα τους Μητσοτακηδες. Αυτο που σου'ρχεται στο μυαλο ειναι αδιστακτος, προδοτης, πουλημενος, λαμογιο ....αλλα σιγουρα οχι κακομοιρης!
Αν δεν τα καταφερει και ο κακομοιρης τοτε δεν υπαρχει αλλος που να μπορει να τα καταφερει. Ξεχαστε το!!Με το Μητσοτακη ομως ειναι αισιοδοξη!......No comment.


Με δυο λογια: 
Το μνημονιο ειναι οραμα γιατι οι ελληνες ειναι ξεφτιλισμενοι ζητουλες χαραμοφαηδες και οι γερμανοι ειναι φιλοι μας αλλα ο πιο επιστηθιος απ'ολους ειναι ο Μητσοτακης. Δηλαδη βασικα απο κει τα παιρνω.









No comments:

Post a Comment