Tuesday, April 12, 2011

Η εθνική μας "Ελπίδα"

Άνθισε η Ελπίδα για τα παιδιά

 

H πρώτη μου εντύπωση όταν επισκέφθηκα την «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» ήταν ότι μπήκα σε ένα περιβάλλον παιδικής  ευαισθησίας και απέραντης αγάπης.
Σαν ένα σπίτι που κατοικείται ναι μεν από παιδιά, αλλά είναι προσαρμοσμένο να φιλοξενεί με γενναιοδωρία και χαμόγελο τους επισκέπτες και, κυρίως, τις οικογένειες τους. Ένα δημιούργημα στοργής με μεγάλη μελέτη. Το περιβάλλον των παιδιών είναι  φτιαγμένο για να μην αισθάνονται ότι βρίσκονται σε νοσοκομείο αποκλεισμένα,  αλλά ελεύθερα να μπορούν να ζουν όπως άλλα τα παιδιά, έχοντας από τη μία τις πιο  σύγχρονες σε ποιότητα και τεχνολογία εγκαταστάσεις ιατρικής φροντίδας και από την άλλη ένα ανθρώπινο περιβάλλον καθημερινότητας με σχολείο, παιδική χαρά και πολλά χρώματα!
Όλοι ξέρουμε και έχουμε νιώσει το βλέμμα ενός παιδιού που έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Κανείς  δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το καθηλωτικό βλέμμα που έχει μέσα παράπονο, δύναμη , ελπίδα και πόνο. Τα παιδιά με καρκίνο  έχουν τεράστια πίστη και αγωνίζονται  με  γενναιότητα. Απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση στον αγώνα τους είναι να τα στηρίζουμε ψυχολογικά με την αγάπη μας. Από αυτήν παίρνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουν . Σημαντικό, όμως,  είναι να στηρίζουμε και αυτούς που τα στηρίζουν αρχικά. Και εννοώ αυτούς τους υπέροχους γονείς. Γονείς- ήρωες που δε χάνουν ποτέ την ελπίδα τους και που ζουν για ένα απλό χαμόγελο των παιδιών τους, μία ηλιαχτίδα στη συννεφιά τους. Ένα μεγάλο μπράβο οφείλω να πω και στο εξαιρετικό προσωπικό του νοσοκομείου  που με την αφοσίωσή του, την εξειδικευμένη του κατάρτιση και το χαμόγελο του δίνει δύναμη στον αγώνα των παιδιών.
Η αφοσίωση, η ενέργεια και η αγάπη με την οποία η Μαριάννα Βαρδινογιάννη δημιούργησε αυτό το Νοσοκομείο είναι απέραντα συγκινητική και με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανη που είμαι φίλη της. Θα βρίσκομαι πάντα δίπλα της, όποτε με χρειαστεί.

Αισθάνομαι  ευγνωμοσύνη για την «Ελπίδα»  που δίνει στα παιδιά , στους  γονείς και στην κοινωνία . Δημιούργησε από το “μηδέν” ένα ιστορικό έργο που θα μείνει πάντα «κτήμα ες αεί» να θυμίζει την ανθρωπιά , την ευαισθησία, την αξιοπρέπεια, αλλά κυρίως την Ελπίδα ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας ότι  “τα παιδιά είναι η δική μας Ελπίδα”
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη κάνει την διαφορά στην κοινωνία μας και το μέλλον της με αυτό το σπουδαίο έργο. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα μας, το παράδειγμα της αποτελεί φωτεινό φάρο. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί και όταν βάζουμε στη ζωή μας στόχους μπορούμε να τους φτάσουμε δουλεύοντας σκληρά, αλλά με αξιοπρέπεια και με πίστη . Με τον ίδιο τρόπο προσφέρει και εκτός της χώρας μας, ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο:  αθόρυβα, με την ίδια πάντα αφοσίωση, ακούραστη και γεμάτη από την γνωστή της γενναιοδωρία εργάζεται για το μέλλον του κόσμου, για την προώθηση της παιδείας και της πολιτιστικής ανάπτυξης, για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς.

Ο καλός μου φίλος Nίκος Γκάτσος μου έλεγε να βάζω τον ήλιο σαν σύνορο για να βρίσκω την αλήθεια και το φεγγάρι για να μπορώ να ονειρεύομαι. Η φίλη Μαριάννα τα πέτυχε και τα δύο.
Με αγάπη, αισιοδοξία και Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας…

πηγή: www.aixmi.gr

Το σχολιο μας:
Η κ. Μουσχουρη απεθεωνει τη φιλη της που επι δυο δεκαετιες χτιζει το μελλον της Ελλαδας διοργανωνοντας ερανους και τηλεμαραθωνιους με σκοπο τη συλλογη χρηματων. Δηλαδη χτιζει με τον οβολο μας το μελλον μας αλλα και το προφιλ της. Ευγε!!  

5 comments:

  1. 'Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη κάνει την διαφορά στην κοινωνία μας και το μέλλον της' και ο Τζιγκερ στον ΠΑΟ, Τριφυλλάρα ΟΛΕ!!!

    ReplyDelete
  2. gleipsimo megalo! den yparxei allo!
    den yparxei allo pio sixamero!
    giname oloi filoi! pinoume trifylli!
    zitw i Marianna o theos!

    kseplenei, katharizei, apolymainei!

    aftin kserete...aftin embisteveste!!

    (gia dyskolous lekedes!!)

    ReplyDelete
  3. και απο το υστερημα της! αυτο ειναι βασικο!

    ReplyDelete
  4. Μαριάννα μου κάνε κάτι και για εμάς τα ορφανά... Τα άνεργα Ελληνόπουλα λέω... Φέτος μην πας για σκι στις Άλπεις για Πάσχα και δώσε κανα φράγκο και στο έρημο το κράτος που στην πλατούλα του γίνατε "μεγάλοι και τρανοί". Και για να μην ξεχνιόμαστε το νοσοκομείο το φτιάξαμε και εμείς όλοι από τις δωρεές μας και τους τηλεμαραθώνιους (και δεν έχουμε φοροαπαλαγές όπως εσείς μεγάλη ευεργέτιδα...)

    ReplyDelete
  5. Οι "πνευματικοί" άνθρωποι της χώρας!!!! Μπουχτίσαμε τόσα χρόνια με ανθρώπους του πολιτισμού που κάνανε "πάντα" βαρυσήμαντες δηλώσεις "αλλαξογλειψιάς" και έπρεπε να θαυμάζεις τη σοφία τραγουδιστών, ηθοποιών, θεατραθρώπων και άλλων κουλτουρητζίδων! Και κάτι τελευταίο. Ο τραγουδιστής είναι όργανο, δεν είναι δημιουργός(εκτός σπανίων περιπτώσεων ερμηνευτών). ΔΕ σημαίνει ότι η σκέψη του είναι ανάλογη της αξίας της φωνής του. Το ίδιο ισχύει και για τους ηθοποιούς και όλους τους ανθρώπους της τέχνης. Έλεος πια με τους ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ! No more Coal!!!!!

    ReplyDelete