Thursday, July 21, 2016

Ανοιχτα συνορα - κλειστο μυαλο

Ο,τι πιο ανθρωπιστικο εχουμε ακουσει τα τελευταια χρονια ειναι η πολιτικη των ανοιχτων συνορων.




Δηλαδη:


  • θα μετακινουμαστε ελευθερα για να βρουμε δουλεια σε οποιο μερος του πλανητη θελουμε. Οταν θα φευγει μια εταιρια απο μια χωρα για να μεταφερει τα εργοστασια της καπου για φτηνοτερα χερια εμεις θα μετακομιζουμε σε εκεινη τη χωρα για να μη μεινουμε ανεργοι. Απλα θα δουλευουμε για λιγοτερα λεφτα και περισσοτερες ωρες σε χειροτερες συνθηκες χωρις απαραιτητως να εχουμε ασφαλιση. Οταν κανει outsourcing θα κοιταμε ποσο πιο φτηνοι (ευελικτοι,...κλπκλπ) μπορουμε να γινουμε εμεις για να τους πεισουμε να δωσουν σε μας τη δουλεια.
  • θα κινουνται ελευθερα οι προσφυγες σε οποια χωρα θελουν. Δηλαδη δε θα μας νοιαζει να μην γινονται πολεμοι αλλα να μπορουν οι ανθρωποι να φευγουν απ'τα μερη τους "ελευθερα". 
  • οταν γινεται μια συσκεψη τυπου G8 ή G20 ή οτιδηποτε τετοιο και εμεις θελουμε να διαδηλωσουμε θα βγαζουμε εισιτηριακι μια για την Αργεντινη, μια για τα νησια Μπορα- Μπορα, μια για τις Αλπεις και μια για το Κυοτο. Πραγμα εφικτοτατο καθως απο φραγκα θα ειμαστε εξαιρετικα ανετοι και απο χρονο επισης μια που θα φερει ευημερια το μοντελακι αυτο και απο μισθους Ελλαδας θα παιρνουμε μισθους Κινας και απο ωραρια το ιδιο.
  • θα καταργηθει η εννοια του κρατους. Αρα δεν θα υπαρχουν χωρες. Ολα τα μερη θα ειναι απλα καμποι, βουνα, παραλιες, ποταμια. Πολυ χιπικη αντιληψη. Και πως θα υπαρχουν δικαιωματα, παροχες, εκπαιδευση, δουλεια κλπκλπ. ή εννοουμε οτι δεν θα υπαρχει τιποτα και απλα ολη μερα θα καθομαστε να κανουμε ηλιοθεραπεια και θα τρεχουμε στα λιβαδια με λουλουδια στα μαλλια γυμνοι κ ερωτευμενοι;
  • Και ας πουμε οτι ζουμε ετσι σαν πεταλουδες. Απορριπτουμε την αρχη του Αριστοτελη "ο ανθρωπος ειναι ον πολιτικο" και την αντικαθιστουμε με την αναβαθμισμενη αρχη "ο ανθρωπος ειναι ζωον". Πολυ ωραια. Και πως ακριβως φανταζομαστε οτι θα ζουμε; θα ψαξουμε για σπηλιες; θα ζησουμε χωρις ιατρικη, χωρις φαρμακα, χωρις πολιτισμο, χωρις κοινωνια.Η ιστορια του ανθρωπου μεχρι τωρα δηλαδη ηταν μια πορεια κοντρα στην φυση του.
  • θα ειμαστε ολοι μοναδες. Ο αδυναμος δηλαδη θα τρωει τη σφαλιαρα του απ'το δυνατο γιατι δεν θα υπαρχει κοινωνια να τον προστατευσει. Αρα επιδιωκουμε να παμε στο νομο της ζουγκλας.



Η επιδιωξη οι κοινωνιες στην ουσια να καταργηθουν και να επιβληθει ο νομος της ζουγκλας ειναι το ονειρο και ο σκοπος των δυνατων, σημερα των μεγαλων πολυεθνικων και τραπεζιτων. 

Αν ο καθενας μας σα μοναδα νομιζει οτι εχει ηδη επωφεληθει και ευημερησει απο το σημερινο τροπο λειτουργιας του συστηματος (της ζουγκλας) και εχει κοινα συμφεροντα με τους τυπους αυτους τοτε ενταξει. Τα ανοιχτα συνορα τον συμφερουν. 

Αν ομως εχει παρατηρησει οτι δεν εχει καποια δις στην τραπεζα και δεν εχει offshore εταιριες, και τωρα το καλοκαιρακι δεν θα παει με το κοτερο του διακοπες, και δεν γνωριζει ατομα που και αυτοι εχουν ελικοπτρερα, ιδιωτικα τζετ, βιλλες και νησια δικα τους, τοτε...

μαλλον...μαλλον..ισως...

τα'χει λιγο μπερδεμενα....

λιγακι...τοσο δα...

Απλα υποστηριζει μια ιδεα που καθιστα τον ιδιο σκλαβο και νομα και ενισχυει τη δυναμη των αφενταδων του. 

Ζηταει με λιγα λογια να τον εκμεταλλευτουν περισσοτερο, να τον πατησουν κατω λιγο πιο πολυ, να απαξιωσουν τη ζωη του οσο θελουν...εντελως δηλαδη. 

Γιατι κατα την αποψη του η δημιουργια κοινωνιας (δηλαδη νομων) ειναι αυταρχικο, φασιστικο πραγμα. Μονο που αν ειχε διαβασει λιγακι Αριστοτελη (ή αν ειχε σκεφτει απο μονος του με βαση τη λογικη και την παρατηρηση) θα ηξερε οτι ο νομος εξασφαλιζει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! Και η κοινωνια θεσπιστηκε βασει νομων ετσι ωστε αδυναμος και δυνατος να συνυπαρχουν χωρις να υποφερει ο αδυναμος. 

Αρα καλυτερα να αρχισουμε να σκεφτομαστε σε επιπεδο Ανθρωπος= Ον πολιτικο και οχι Ανθρωπος= Ζωον

Οσοι νιωθετε ζωα να σας ενημερωσω οτι δεν εχετε λογο αναμεσα στους ανθρωπους. 

Πως σας φαινεται αυτο;

Παρτε την αγελη σας και πηγαινετε στον πλανητη των πιθηκων ή οπου αλλου θελετε αλλα μην μπλεκεστε στα ποδια μας.

Ο τροπος που σκεφτεστε συνοψιζεται σε κατι τετοιο :

"Οταν μεγαλωσω θελω να γινω θυμα"

"Ο παραδεισος μου ειναι η κολαση"

"Ειμαι ελευθερος να ειμαι δουλος"


Διαβασε τα Πολιτικα του Αριστοτελη



(αντι να του βαφεις τα νυχια) και ασε τις μαλακιες του καθε φλουφλη που τα παιρνει απο καπου για να σου κανει το μυαλο κιμα. Εκτος και αν ηταν κ αυτος φασιστας και εθνικιστης....(εδω αυτοκτονει η νοημοσυνη)









 

No comments:

Post a Comment