Monday, August 5, 2013

Και αυτοι χορευουν μονοι....




Διαμαρτυριες παντου....ε, και;

Ολοι σιγα σιγα χανουν τις δουλειες τους. Και αυτοι που νομιζαν οτι ειναι στο απυροβλητο, και οι αλλοι που ηταν βυσματα, και εκεινοι που ειχαν την αυταπατη οτι δεν θα τους αγγιξει. Ολοι. 

Το αναφερεις, το αναλυεις, το υπογραμμιζεις, το αναδεικνυεις, το κανεις highlight, το φωναζεις, το διατυμπανιζεις: ΚΛΕΙΣΑΜΕ!!!!! Αυτοι τεμαχιζουν τη χωρα και την μοιραζουν δεξια και αριστερα. Σε εχουν πουλησει!Και τους πληρωνεις και απο πανω!

 Τι να κανεις για να το βαλεις στο μυαλο του αλλου; Να το κανεις σκυλαδικο και να το τραγουδαει ο Κιαμος και η Παολα: Να τους το εμφυτευσεις στον εγκεφαλο με ηλεκτροσοκ, ευγονικη- style; Να τους αφησεις σε ενα δωματιο με ενα cd να το παιζει για μηνες; Να τους πλακωσεις στις σφαλιαρες μπας και αρχισει να δουλευει εκεινο το πραγμα που κουβαλανε μες το κεφαλι;

Διαμαρτυρονται ολοι, ο καθενας χωριστα παντα, για τα μετρα, τις απολυσεις, τους φορους και παει λεγοντας. Σε ποιον διαμαρτυρεσαι πρωτα απ'ολα; Στο δολοφονο οτι δεν ειναι σωστο να δολοφονησει εσενα; Ναι, τωρα που του το'πες θα συγκινηθει. Θα συνειδητοποιησει οτι δεν ειναι ηθικο και δημοκρατικο αυτο που κανει και.....θα δολοφονησει καποιον αλλο. Ουφ! τη γλυτωσες παλι! Τελικα αν μιλησεις λογικα σε εναν αδιστακτο σφαγεα θα καταλαβει! Εσυ εισαι χρησιμος. Δεν κανει να χαθεις. Εισαι σημαντικος. Οι αλλοι...ε, λιγο λιγοτερο. Τελοσπαντων, ας σωθεις εσυ και συζηταμε και για την χρησιμοτητα και σπουδαιοτητα και των υπολοιπων. 

Για ποιο πραγμα διαμαρτυρεσαι; Εχει μπει ο δολοφονος σπιτι σου, εχει καθαρισει τα παιδια σου, και εσυ του κανεις παραπονα γιατι το αιμα κανει λεκεδες στο χαλι που βγαινουν δυσκολα! Και το χαλι ειναι Περσικο χειροποιητο.....Μολις εχει σφαξει τα παιδια σουουου!! γιουχουουου!!! helloooo!!! συγκεντρωσου λιγοοοο!!

Και εκει καπου σου λενε απ'εξω καποιοι γειτονες 'Πρεπει να τον φαμε' 'Ειναι δολοφονος, θα σκοτωσει και εσενα και ολους μας' Οχι, εσυ εκει! 'θα του εξηγησω οτι δεν ειναι σωστο αυτο που κανει και θα το διορθωσει'. Δε χαμπαριαζεις Χριστο!

Στειλε λοιπον επιστολες διαμαρτυριας στο δολοφονο. Κανε διαδηλωσεις με συνθηματα του τυπου  'κατω- τα χερια- απ'-το- παι-δι μου'  (στο'χει σφαξει ηδη αλλα εσυ ακομα διαδηλωνεις για να μη στο πειραξει) 'ε-χω δικαιω-μα να ζη-σω' (ναι, αλλα τα δικαιωματα κερδιζονται δεν χαριζονται!) και αλλα συμπαθητικα.

Σε σκοτωνουν και καθεσαι και τους κοιτας αναλογιζομενος τη χρησιμοτητα της Τεχνολογιας στο γυμνασιο ή της νοσηλευτικης στο ΕΠΑΛ, ή την αναγκαιοτητα των μουσικων σχηματων της ΕΡΤ για τον πολιτισμο, ή της δημοτικης αστυνομιας για την ομαλη κυκλοφορια στην πολη, ή την πτωση του ΦΠΑ στην εστιαση για την αυξηση της κινησης και λοιπα παρεμφερη.

.....ενω η χωρα καταρρεει...ενω εσυ πεθαινεις....

Κατσε. Κοιτα. Καποια στιγμη θα δεις και τη σφαιρα ...οταν θα σφηνωνεται αναμεσα απ'τα ματια σου. Και θα σκεφτεις παλι...πεφτοντας απ'τα συννεφα (ποσες φορες μπορεις να πεσεις απ'τα συννεφα για το ιδιο πραγμα; και τι λεει αυτο για σενα;)....

'που να ηξερα....Δε μου το'χαν πει.....'

Οχι φιλε. Εσυ δε θες ν'ακουσεις! Η πληροφορια υπαρχει. Ασε τις δικαιολογιουλες σου και κοιτα τι θα κανουμε με αυτους. 















No comments:

Post a Comment