Sunday, May 18, 2014

Κακοποιημενες εννοιες (μερος 2ο)

Ανθρωπιστικη κριση:

Ως ανθρωπιστικη κριση οριζεται ενα μεμονωμενο γεγονος ή μια σειρα γεγονοτων που απειλουν την υγεια, την ασφαλεια και την ευημερια μιας κοινοτητας ή μιας μεγαλης ομαδας ανθρωπων. Μπορει να ειναι μια εσωτερικη ή εξωτερικη διαμαχη και συνηθως λαμβανει χωρα μεσα σε μια μεγαλη εδαφικη περιοχη.
Παραδειγματα ανθρωπιστικης κρισης ειναι ενοπλες διαμαχες, επιδημιες, λιμος, φυσικες καταστροφες και αλλες σοβαρες καταστασεις εκτακτης αναγκης.*



 Εχουμε ενα κραχ το 2008 με τη Lehman Brothers το οποιο δεν αποτελει την αιτια πτωχευσης της Ελλαδας. Ουτε καν συνδεεται με τα προβληματα της χωρας. Ισως η μονη σχεση ειναι οτι βρηκαν τα λαμογια μας τη δικαιολογια και την ευκαιρια να ξεπουλησουν τη χωρα. Στο ονομα της παγκοσμιας κρισης!

Ετσι λοιπον μας φορανε μετρα που μας οδηγουν στην οικονομικη καταρρευση και σιγα σιγα στο θανατο, το δικο μας και της χωρας. Και μας λενε :  

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!

Ωπα! Περιμενε! Μην το καταπιεις!

Δεν εσκασε μια φουσκα και μας πηρε η μπαλα. Δεν κατερρευσαν οι δικες μας εταιριες, ουτε συνδεονταν με την παγκοσμια οικονομια σε τετοια μεγεθη που να καταρρευσουν απο το σκασιμο της φουσκας. Αρα, τι εγινε ξαφνικα;

Δεν ειχαν λεφτα τα λαμογια να πληρωσουν τα ομολογα των Γερμανικων, Γαλλικων και Ολλανδικων τραπεζων γιατι οι αγορες δεν δανειζαν (λογω παγκοσμιας κρισης). Ετσι ειχαν την καταπληκτικα βολικη ιδεα να βαλουν την Ελλαδα (τον κοσμο, εμας δλδ) να πληρωσουμε - με το μισθο μας, την περιουσια μας , τη μεταναστευση, το θανατο μας- τα δικα τους στοιχηματα.


















Δηλαδη οι τοκογλυφοι δεν δανειζαν εμας, τους μαλακες, για να πληρωσουμε τους τοκογλυφους και αρα αφου δεν ειχαμε ρευστο ηρθαν οι ιδιοι τοκογλυφοι με αλλη συνθεση (ως ΔΝΤ-Τροικα κλπ) για να μας δανεισουν τα λεφτα που δεν μας δανειζαν οι ιδιοι αλλα με αλλη συνθεση (Goldman Sachs, Moody's, S&P). Του κοροιδου το πανηγυρι!!

Και αφου μας εχουν ταραξει στην αφαιμαξη και το ξεπουλημα μας λενε οτι πληγωνονται βαθια που βλεπουν τη χωρα να δοκιμαζεται ετσι απο αυτη την αξαφνη...μπορα; πλημμυρα; σεισμο; τυφωνα; επιδημια; ...και δεν κρατιουνται, νιωθουν μια ακατανικητη επιθυμια να μας σωσουν. Μας ειπαν οτι με τα μετρα αφαιμαξης μας σωζουν....και θα συνεχισουν στην ιδια λογικη γιατι απεδωσαν τα μετρα...





Αυτοι δημιουργησαν το προβλημα το οποιο βαφτιζουν ανθρωπιστικη κριση και μαλιστα εσκεμμενα (ειναι γνωστο πια και απ'τα δημοσιευματα που εχουν κυκλοφορησει και απ'τα πρακτικα του ΔΝΤ κλπ)
μεσω των μετρων που πηραν για τη σωτηρια μας....








Για Δαφνι καλα παω;  .....αν δεν εχει κλεισει ακομα λογω σωτηριας!












*http://en.wikipedia.org/wiki/Humanitarian_crisis

No comments:

Post a Comment