Saturday, June 28, 2014

Η Τραπεζα Θεματων και τα στουρναρια

Χαμος γινεται στην εκπαιδευση αυτες τις μερες σχετικα με την τραπεζα θεματων της Α' λυκειου και τα αποτελεσματα των μαθητων που ηταν μαλλον αθλια.

Τι φταιει; 

Ο αλγοριθμος λενε τωρα απ'το υπουργειο. Θα τον αλλαξουμε και ολα θα ειναι οπως πρωτα.

Αλλωστε αυτοι οι ηλιθιοι του υπουργειου δεν ειχαν ιδεα για τις επιπτωσεις, απλα τρωνε ενα ΕΣΠΑ. Δεν σκοπευαν να αναταραξουν τοσο πολυ τα νερα....καποιος ειχε την ιδεα για το πως θα πεσει μασα...ε, και τωρα το μαζευουν οπως οπως.
Θα κρυψουμε τη στραβωμαρα και την ασχετοσυνη των μαθητων κατω απο το χαλακι. Και ολα θα ειναι οπως πριν.

Οι μαθητες θα παραμεινουν ασχετοι αλλα θα περασουν ευτυχως την ταξη ωστε να μην τους σταθει αυτο εμποδιο στη λαμπρη σταδιοδρομια που προδιαγραφεται μπροστα τους.

Οι γονεις επιτελους θα ηρεμησουν. Ειναι δυνατον το καμαρι τους να ειναι τοσο στουρνος; Ποτε! Ηξεραν αυτοι οτι κατι αλλο, υποπτο, συμβαινει. Επιτελους δικαιωθηκαν!

Οι καθηγητες βγηκαν απ'τη δυσκολη θεση να πουν την αληθεια στους μαθητες και τους γονεις τους : οτι δηλαδη αυτη ειναι η πραγματικη εικονα των μαθητων (για την ακριβεια λιγο χειροτερη) και οτι η τραπεζα θεματων απλα την ανεδειξε.

Οι φροντιστες πρεπει να ειναι λιγο δυσαρεστημενοι γιατι ειχε πεσει πελατεια για τις εξετασεις και τωρα θα'χαν φουλ δουλεια και το καλοκαιρι αλλα ....σ'αυτη τη χωρα δεν προλαβαινεις να χαρεις λιγακι....κανουν την καρδια τους πετρα....ας ειναι...

Η κοινωνια χαιρεται που τα παιδια της -δλδ το μελλον της- θα συνεχισουν να αποτελουν οικοδομικα υλικα! Αρκει να παιρνουν ενα χαρτι! Μην στερειτε απ'τα παιδια μας τα χαρτια!




Το γεγονος οτι τελειωνοντας το λυκειο η συντριπτικη πλειοψηφεια δεν εχει:


  • βασικες γενικες εγκυκλοπαιδικες γνωσεις
  • κριτικη σκεψη
  • αφαιρετικη σκεψη
  • αναλυτικη ικανοτητα


σε βαθμο απελπισιας δε μας πειραζει.



Οτι περνωντας στο πανεπιστημιο:


  • συνεχιζει τα φροντιστηρια για να περναει μαθηματα
  • αγοραζει εργασιες
  • αγοραζει μαθηματα
  • οι καθηγητες στο παν/μιο εχουν ριξει τη βαση ατυπα απο 5 σε 3,5 περιπου (για να καταφερνει ικανος αριθμος να περναει)


αυτα ολα δε μας ανησυχουν.

Αρκει το παιδι να παρει το χαρτι!

 Οτι τα παιδια αυτα για να διαβασουν ενα αρθρο σε μια εφημεριδα και να κατανοησουν τι λεει θα χρειαζονται φροντιστηριο δε μας απασχολει!

Το χαρτι!!!

Οτι το χαρτι αυτο δεν απεικονιζει την πραγματικοτητα αλλα ουτε και κατι που να πλησιαζει σ'αυτην; Ουτε αυτο μας ενδιαφερει. Αρκει το μπαζο του καθενος να παρει ενα γαμημενο κωλοχαρτο!





Το γεγονος οτι φτιαχνουμε κοινωνια καθυστερημενων δε μας απασχολει καθολου....

....θα ειναι ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ!

Ολα κ ολα!


Το ποσοστο των παιδιων που μενουν (αυτο που προεκυψε απ'την εφαρμογη της τραπεζας θεματων) ειναι μικρο σε σχεση μ'αυτους που ειναι ανικανοι να παρακολουθησουν οχι την επομενη αλλα και την ιδια ταξη! Ας ειναι καλα οι βαθμοι-εικονικη πραγματικοτητα- που βαζουν οι καθηγητες στα τριμηνα κ τετραμηνα!

Μπραβο μας λοιπον! Θα συνεχισουμε να παραγουμε τουβλα ετσι ακριβως οπως συμφερει αυτους που μας κυβερνανε!






No comments:

Post a Comment