Monday, July 22, 2013

Κλεινουμε....





Η χωρα κλεινει. Οταν λεμε οτι δεν υφισταται η χωρα εννοουμε οτι παυει να υπαρχει η εννοια του κρατους. Αρα παυει να υπαρχει και η αναγκη για κρατικους-δημοσιους φορεις. Κοινως, κλεινει και ο,τιδηποτε δημοσιο.

Δεν προκειται για εκσυγχρονισμο ή εξορθολογισμο του δημοσιου τομεα. Ουτε για περιορισμο του. Προκειται για κλεισιμο. Διοτι δεν υπαρχει καμια αναγκη σε ενα μη-κρατος να εχει κατι κρατικο.

Εδω δε μιλαμε για το αν ειμαστε ανεξαρτητο κρατος ή προτεκτορατο ή αποικια. Μιλαμε οτι εχουμε συμφωνησει και υπογραψει οτι δεν αποτελουμε χωρα (το γνωστο μεχρι σημερα εθνος-κρατος). Περα απ'την εκχωρηση εθνικης κυριαρχιας, εχουμε αρνηθει την αυθυπαρξια μας ως κρατος.

Ετσι λοιπον ειναι χρησιμο να κατανοησουμε ολοι οτι οποιος δουλευει στο δημοσιο τομεα ειναι απλα θεμα χρονου ποτε θ'απολυθει. Δεν εχει να κανει με το αν ειναι χρησιμος, εργατικος, ευσυνειδητος, τιμιος και αλλα τετοια συμπαθητικα. Δεν εχει σημασια αν μπηκε με ΑΣΕΠ ή απ'το παραθυρο. Τωρα θα παρουν ποδι ολοι. Απλουστατα γιατι το καταστημα (κρατος) κλεινει. Οι διαμαρτυριες, οι επιστολες, οι συναυλιες συμπαραστασης κλπ δεν θα εμποδισουν τις δρομολογημενες απολυσεις. Σε οποιον ανακοινωνεται απολυση ειναι απολυμενος ηδη...οριστικα και αμετακλητα.

Εσοδα δεν υπαρχουν και τα δημοσιονομικα καταρρεουν. Ο ΕΟΠΥΥ ειναι φαλιρισμενος και θα υπαρξει και κουρεμα στις συνταξεις. Δηλαδη, οι παππουδες και οι γιαγιαδες που συντηρουν τα παιδια τους και τα εγγονια τους αυτη τη στιγμη σε λιγο δεν θα ειναι σε θεση να το κανουν. Θα ειναι ζητημα αν οι ιδιοι θα μπορουν να τα βγαλουν περα. Με συνταξη 300 ευρω δεν τη βγαζεις...

Μαζι με το δημοσιο που κλεινει θα κλεισει κ μεγαλο ακομα κομματι του ιδιωτικου τομεα αφου το χρημα που κυκλοφορουσε απο τους μισθους του δημοσιου δεν θα υπαρχει πια για να κανει τσαρκα και απ'τον ιδιωτικο.

Απο 2014 αρχιζουν και οι πλειστηριασμοι σε πρωτη κατοικια. Τι θα γινει τοσος κοσμος;

Εμεις, αντι να σκεφτουμε και να συνειδητοποιησουμε την απειλη που εχουμε να αντιμετωπισουμε, συζηταμε τι ειπε ο ενας κ ο αλλος πολιτικος, τι λενε οι δημοσκοπησεις, ποσο ανικανοι και κλεφτες ειναι, και αν ο Σοιμπλε ειναι κουτσαυλος ή οχι.

 Δε μπορει να μη βλεπουμε τι γινεται! Ειναι δυσκολο να εισαι τοσο τυφλος! Με τετοια πραγματα που συμβαινουν ειναι αποριας αξιο πως καποιος ακομα... δεν νομιζει, δεν θελει να πιστευει, ελπιζει σε κατι καλυτερο ....και δεν ξερω τι αλλη ελεεινη βλακεια εχει το θρασσος να ξεστομιζει.

Με τα παιδια σου τι θα γινει ρε μεγαλε; θα τους πεις 'δεν κοιταζα γιατι μου χαλουσε το κεφι και για να ξεσκαω εβλεπα κουτσομπολιστικα και τουρκικο'; Οταν θα'ναι στο δρομο τι θα τους πεις; Οταν θα τα βγαλεις στο κλαρι; (ετσι κ αλλιως την κουλτουρα για πουτανακια τους την εδωσες παρκαροντας τα στην tv).

Το Σεπτεμβρη θα ξεκινησουν τα σχολεια...οπως ξεκινησουν. Τα πανεπιστημια το ιδιο. Οι νεοι θα βρουν μια ειδικοτητα ...θα δωσουν πανελληνιες...θα παρουν το πτυχιο....και μετα; 

Οι γονεις τους θα'ναι ανεργοι, θα ψαχνουν για δουλεια σε μια χωρα που δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ!

Οι παππουδες στο επιδομα (300 ευρω συνταξη) θα ψαχνουν πως θα αγορασουν φαρμακα .....

Οι φιλοι τους αφραγκοι, οι γονεις των φιλων αλλα και των ιδιων φεσωμενοι και αστεγοι, ανεργοι και διχως στον ηλιο μοιρα...

Ποση καταστροφη πρεπει να γινει ακομα για να καταλαβουμε οτι οι ανησυχιες μας εκει που ειναι προσανατολισμενες ειναι τουλαχιστον αστειες;

Ετσι που παμε θα καταστραφουμε ολοσχερως πρωτα και αν εχουν μεινει καποιοι ζωντανοι θ'αρχισουν να το σκεφτονται λιγο σοβαροτερα το θεμα...

Δεν υπαρχουν περιθωρια για βλακεια....για να χαιδευτουν καποιοι σα μικρα παιδακια...













No comments:

Post a Comment