Friday, May 10, 2013

Πανελληνιες και ξερο ψωμι...



Οι καθηγητες θα απεργησουν, λεει, μες τις πανελληνιες για τις 2 ωρες εξτρα ωραριο. Οι μαθητες ειναι εξαλλοι και οι γονεις αγχωμενοι. Η παρακρουση αρχισε...

1. Δεν απεργεις για 2 ωρες σε μια χωρα που στα εργασιακα εχει παει στο Μεσαιωνα και βαραει ανεργια 30% κ βαλε (ανεπισημη-υποαπασχοληση κλπ)

2. Υπαρχουν τοσα πολλα προβληματα στην εκπαιδευση που για να προβαλλεται το 2ωρο μονο, η ΟΛΜΕ ειναι σιγουρα πουλημενη (καλα, αυτο δεν ειναι καινουριο) και οι καθηγητες κοιμουνται τον υπνο του μαλακα (ουτε και αυτο ειναι νεο)

3. Οι γονεις ειναι στο τριπακι "πρεπει να δωσω εφοδια στο παιδι μου" και καλα θα εκαναν, αν το πτυχιο αποτελουσε εφοδιο σημερα (ειδικα το πτυχιο 'ενα χαρτι- ο,τι να'ναι', με πληρωμενες εργασιες για να το παρεις ή οντας γραμμενος σε καποιο κομμα για μαθηματα μπονους)

4. Οι μαθητες δεν εχουν καμια επαφη με την πραγματικοτητα περαν του γεγονοτος οτι ο σπονσορας εχει στερεψει και τωρα το shopping therapy (που δεν ειναι πια therapy αλλα mainstream lifestyle) θα συνεχιστει με μεγαλες δυσκολιες και σε ποιο αραια διαστηματα (OMG!!!)

5. Οσο για τους τομεις που επιλεγουν για σπουδες, ακομα κινουνται αναμεσα σε ψυχολογο-διακοσμητρια-λογοθεραπεια-στρατιωτικες-παιδαγωγικα-κωμμωτριες-αισθητικοι-διοικηση επιχειρησεων κ αλλα τετοια ευτραπελα*

6. Οι σχολες κλεινουν σιγα σιγα, οι θεσεις εργασιας ειναι ανυπαρκτες εντος των τειχων αλλα εσυ ακομα θες να 'σπουδασεις'...γιατι εξαρταται το μελλον σου, γιατι μ'ενα χαρτι "ε, ειναι αλλιως"..!!....ποσο παραλληλο ειναι το συμπαν που ζεις;

7. Οι καθηγητες ειναι στην ιδια κοσμαρα και τους απασχολει το ωραριο, η καταργηση οργανικων θεσεων, η συγχωνευση σχολειων, η αξιολογηση και οι απολυσεις.









Σε μια χωρα που ΚΛΕΙΝΕΙ** και ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτα φανταζουν απο αστεια ως τραγελαφικα. Η αποχαυνωση καλα κρατει...








* οταν θα εισαι στο συσσιτιο ή στον καδο σκουπιδιων να ψαχνεις για φαγητο, ειναι λογικο, αυτο που θα χρειαστεις ειναι ενας διακοσμητης, μια κωμμωτρια, ενας να ξερει να διοικει επιχειρησεις...χρησιμα πραγματα!
Αν φυγεις εξωτερικο, τα παραπανω επαγγελματα και αλλα πολλα που επιλεγονται απ'τα 18χρονα εξωγηινα δεν εχουν καμια ζητηση....αλλα και αυτο θα το πληροφορηθουν καααποτεε. Τωρα, ειπαμε, προτεραιοτητα...οι πανελληνιες....το μελλον μας δηλαδη!

**http://www.express.gr/news/finance/564206oz_20120213564206.php3
   http://www.ramnousia.com/2013/01/240.html#.UYyvTrWnfis

No comments:

Post a Comment