Monday, July 14, 2014

Η μία γενιά περιμένει απ'την άλλη



Ακούς άτομα διαφόρων ηλικιών να μιλάνε για την κρίση και για το ποιός θα αντιδράσει, ποιός θα βγεί μπροστά και παρατηρείς το εξής :

Η μία γενιά περιμένει να καθαρίσει για όλους η άλλη.


  • οι μεγάλοι 70-80 και πάνω : το μόνο που τους νοιάζει είναι η συνταξούλα τους, τα φαρμακάκια τους και οι άλλοι να κόψουν το λαιμό τους. Αυτοί να την βγάλουν καθαρή και όσο για αγώνες ...ε, τι; εμείς  δώσαμε τους αγώνες μας όταν ήμασταν νέοι. Τώρα καιρός είναι να βγουν μπροστά οι νέοι. Μα πού είναι οι νέοι;



  • οι 55-65 (70) : καλά αυτοί οι κωλόγεροι μας εχουν καταστρέψει! Άντε να πεθάνουν να ησυχάσουμε. Και αυτοί οι 30ρηδες και οι 40ρηδες τί κάνουν; Αυτοί θέλουν σκότωμα! Εμείς θα βγούμε μπροστά; Εμεις κάναμε αγώνες όταν ήταν η εποχή μας. Αυτοί έπρεπε να αντιδράσουν τώρα. Αλλά και η νεολαία ρε παιδί μου τι μαμούχαλα! Που είναι η νεολαία; Τι νέοι είναι οι σημερινοί; τς τς τς...



  • οι 35-45 (50) : Αυτά τα γερόντια, οι δεινόσαυροι, δεν ψοφάνε με τίποτα. Τα ζώα που ψηφίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Αν είναι δυνατόν! Και η ένδοξη γενιά του Πολυτεχνείου; Λούφαξε και κάνει την πάπια αφού πρώτα μας έκατσε στο σβέρκο όταν υπήρχε μάσα! Που είστε ρε αγωνισταράδες της παντούφλας; Καλά, εμείς τι να κάνουμε; Δεν υπάρχει δυνατότητα να αντιδράσουμε. Εδώ δε συνεννοείσαι με κανέναν! Ποιός να σε καταλάβει; Οι προηγούμενοι; Ή οι επόμενοι; Οι νεότεροι ειδικά είναι κατεστραμμένοι! Δεν έχουν ιδέα. Παιδάκια που παίζουν με τα κουβαδάκια τους. Τί νεολαία είναι αυτή μωρέ; Χλαπάτσα και καθυστέρηση.



  • οι 25-35 : (εδώ ισχύουν αυτά που σκέφτεται και το προηγούμενο ηλικιακό γκρουπ για τους 50+) αλλά και οι 40ρηδες τι ζώα! βολεψάκηδες και μαμάκηδες ολκής! Τι να ξεσηκωθούν αυτοί; Θα περιμένουν απ'τη μαμά τους! Εμείς τι; τι μπορούμε να κάνουμε. Εμείς το μόνο που μπορούμε είναι να βοηθήσουμε τη νεολαία να ξεσηκωθεί. Να μπουν αυτοί μπροστά και εμείς που καταλαβαίνουμε τι παίζει και δεν είμαστε χοντρόπετσοι σαν τις προηγούμενες γενιές θα τους στηρίξουμε! Ό,τι είναι να γίνει απ'αυτούς μόνο μπορεί να γίνει.



  • οι 25 και κάτω: άντε να καβατζωθούμε πουθενά εξωτερικό γιατί εδώ δεν υπάρχει τίποτα....


Σήψη και παρακμή.






No comments:

Post a Comment