Sunday, October 13, 2013

Εμενα δε με νοιαζει....θα φυγω εξω.

Τα παιδακια του σημερα, δηλαδη χοντρικα απο 30 χρονων και κατω (οχι μονο, εχει και μεγαλυτερα παιδακια, αλλα λεμε κυριως) νομιζουν οτι λογω των τυπικων τους προσοντων θα 'την κανουν' στο εξωτερικο και θα ζησουν happily ever after.

Στο μυαλο τους:

  • θα κανουν αιτησεις σε εταιριες του εξωτερικου που δραστηριοποιουνται σε τομεις πανω στο αντικειμενο σπουδων τους
  • θα εντυπωσιασουν με τα προσοντα τους (γιατι ο ελληνας μολις παει 'εξω' διαπρεπει αμεσως)
  • θα προσληφθουν απο καποια απ'αυτες 
  • θα εχουν ενα καλο μισθο (της ταξεως των 2000-2500 ευρω και ανω)
  • θα δουλευουν 8ωρο
  • θα εχουν ενα ωραιο σπιτι 
  • θα ζουν μια γεματη ζωη
  • θα ριξουν μαυρη πετρα στην κωλοχωρα με τους καφρους


Στην πραγματικοτητα:

  • θα κανουν αιτησεις σε εταιριες του εξωτερικου (πανω στο αντικειμενο σπουδων)
  • θα περιμενουν, θα περιμενουν, θα περιμενουν, θα παρουν μερικες αρνητικες απαντησεις (surprise!! ειναι γεματος ο τοπος με μεταπτυχιακους, διδακτορικους και postdoc)
  • θα ξανακανουν αιτησεις και σε δουλειες παντος ειδους
  • θα παρουν καποιες θετικες απαντησεις (λαντζα, σερβιτορος, κλπ)
  • θα τα μαζεψουν και θα φυγουν
  • θα φτασουν και θα πιασουν δουλεια
  • θα διαπιστωσουν τοτε οτι τα δεδομενα ειναι αλλα:
  1. τεραστιος ανταγωνισμος 
  2. ρατσιστικη αντιμετωπιση
  3. χαμηλος μισθος
  4. ωραριο 10-12 ωρες
  5. σπιτι ο,τι να'ναι (πολλες φορες με συγκατοικηση αναγκαστικα ή και ακομα χειροτερα βλ. εταιριες ενοικιασης υπαλληλων κλπ)
  6. ζωη δουλεια-σπιτι-δουλεια-σπιτι (κυριως, αν οχι μονο)
  7. καθε μερα σκεφτονται πως να γυρισουν πισω ή τη ντροπη του να γυρισουν εχοντας αποτυχει ή ακομα και το αδιεξοδο αφου τιποτα δεν υπαρχει ουτε εδω ουτε εκεi






Πανω-κατω αυτα παιζουν, συν αυτους που δεν βρισκουν δουλεια και κοιμουνται στα παγκακια και αυτους που καθαριζουν τουαλετες με τα μαστερ και τα διδακτορικα.*





Μετα υπαρχουν τα παιδακια που ειναι σημερα φοιτητες (κανονικοι δλδ 18-22 και οχι 25+) που νομιζουν οτι εχουν περιθωρια για να κανουν μεταπτυχιακα στην Ελλαδα ή στο εξωτερικο του 2013. Το οποιο δεν ειναι ρεαλιστικο για οποιους δεν εχουν καβατζες. Αλλα και για οσους εχουν ειναι πεταμενα λεφτα και κοπος αν σκεφτει κανεις ποσο σιγουρη ειναι μια καριερα στην ανεργια.


Τελος, τα παιδια λυκειου. Αυτα ακομα δεν εχουν καμια επαφη με την πραγματικοτητα (λες και εχουν οι γονεις τους;). Δεν αντιλαμβανονται καν την εννοια 'Αναστολη λειτουργιας' που εχουν ανακοινωσει ΟΛΑ τα μεγαλα πανεπιστημια της χωρας. Ετσι ακαθεκτοι συνεχιζουν τα μαθηματα τους, τα φροντιστηρια, το λιωσιμο στην παπαγαλια, το ατελειωτο τρεξιμο σχολειο-σπιτι- φροντιστηριο. Χαλανε ενα κοσμο λεφτα για να περασουν σε ενα πανεπιστημιο που εχει κλεισει. Αλλα και να μην ειχε κλεισει ηδη θα εκλεινε μεσα στα 4-5 χρονια που θα τους επαιρνε για να το τελειωσουν. Στοχευουν μαλιστα και σε μαστερ καπου το 2019-2020, και μαλιστα στο εξωτερικο! (θα'χουν πιασει το Λοττο ή το Λαχειο οι γονεις τους ή θα'χει πραγματοποιηθει το success story του SomeAreAss και θα'χουμε οχι απλα πρωτογενες πλεονασμα αλλα θα'χει ξεμαρμαρωσει και ο Μαρμαρωμενος Βασιλιας και ο Συλβεστερ θα'χει φαει τον Τουιτι).

Και ολα ειναι καλα στη Χωρα των Θαυματων. Κυλανε ολα στον αυτοματο. Χωρις να σκεφτομαστε με βαση την πληροφορηση αλλα με λογικες βασισμενες σε 'πιστευω' και 'ελπιζω'. Λογικες παραλογες.


Σταματα ανθρωπε μου λιγο την αυτοματοποιημενη ζωη σου! Κοιτα γυρω σου τι γινεται! Δες που εισαι εσυ μεσα σ'αυτο! ΣΚΕΨΟΥ!!!! Δεν το'χεις για να μη σφυριζει το κεφαλι σου οταν φυσαει αυτο το πραγμα εκει μεσα!


ΞΥΠΝΑ! ΧΑΡΑΜΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ! 

Τα'χεις που τα'χεις λοβοτομησει τοσα χρονια, τωρα τα σκοτωνεις. (ναι,ναι ....δε φανταστηκες, που να ξερεις...ξερουμε ξερουμε.)




* Υπαρχουν και ευτυχεις καταληξεις για καποιους βεβαια αλλα αυτοι ειναι λιγοι και θα λιγοστευουν ακομα περισσοτερο οσο περναει ο καιρος. 

No comments:

Post a Comment