Tuesday, April 12, 2011

Που ηταν οι πνευματικοι ανθρωποι;

Ξυπνησαν λεει οι "πνευματικοι" μας ανθρωποι για να ορθωσουν το αναστημα τους και να καταγγειλουν το μνημονιο και τη δανειακη συμβαση. Αληθεια ποσα χρονια περιμεναμε να βγουν μπροστα οι "πνευματικοι" μας "καθοδηγητες"; Δυο απο τους ομιλητες οι κ.κ. Μπεης και Κασσιματης υπηρξαν λεει στενοι συνεργατες του αειμνηστου Α. Παπανδρεου που ηταν γιος του Γερου της Δημοκρατιας τον οποιο διαλεξαν καποτε οι Βρετανοι to do the dirty job και του οποιου η ανικανη κυβερνηση  οπως χαρακτηριστικα αναφερει ο μεγαλος ιστορικος Stavrianos (1958) βυθισε τη χωρα στον εμφυλιο! Ο πρωην συνεργατης του Α. Παπανδρεου κ. Μπεης στιλητευσε την οικογενειοκρατια στην Ελλαδα την οποια και παραλληλισε με την οικογενειοκρατια της εποχης του Λουδοβικου ΙΣΤ. Αληθεια τι μαθαινει κανεις απο τους ακαδημαϊκους δασκαλους! Ξεχασε να αναφερθει ομως στην οικογενειοκρατια που υπαρχει και στα πανεπιστημια καθως και στις φωτογραφικες διαταξεις που συνοδευουν προκυρηξεις θεσεων στα ελληνικα ΑΕΙ. Ο κ. Κασσιματης ανελυσε τους επαχθεις για την Ελλαδα ορους της δανειακης συμβασης κατι που ομως γνωριζαν ηδη απο προηγουμενες αναλυσεις των κυριων Μαρια και Καζακη οσοι παρακολουθουν τα τεκταινομενα ενω υπηρχε επισης αναρτημενη στα Αγγλικα στην ιστοσελιδα του Υπ. Οικονομιας απο περσι το Μαϊο. Επιπλεον το περιοδικο ΕΠΙΚΑΙΡΑ δημοσιευσε το μνημονιο μεταφρασμενο στα Ελληνικα σε ενα απο τα τευχη του. Εξαλλου περσι το Μαιο δημιουργηθηκε μια κινηση απο γνωστους οικονομολογους οι οποιοι αντεδρασαν αμεσα και δυναμικα κατα του μνημονιου. Συγχρονως ο ακτιβιστης και καθηγητης του MIT Noam Chomsky αποτελει μελος μιας ομαδας που συγκροτηθηκε απο διεθνεις προσωπικοτητες και εχει ως βασικο στοχο τη διεξαγωγη λογιστικου ελεγχου οσον αφορα τα δανεια της Ελλαδας με τις τραπεζες. Απο την αλλη ο κ. Μπεης φανηκε να ομολογει μπροστα στο πολυπληθες κοινο πως ο ιδιος αργησε να αντιδρασει σε αυτα που συμβαινουν στη χωρα. Αναρωτιεται κανεις γιατι οι "πνευματικοι" ανθρωποι αντεδρασαν συλλογικα μεν αλλα με τοσο μεγαλη καθυστερηση. Μηπως δεν αντιληφθηκαν εξ αρχης τι επροκειτο να συμβει; μηπως σκεφτηκαν "ασε να δουμε τι θα γινει"; Μηπως ενοχληθηκαν απο τις προθεσεις οπως φημολογειται της υπουργου παιδειας να κλεισει μερικα πανεπιστημια και να μεινουν συνολικα δεκα; Ποιος ξερει. Παντως για οσους γνωριζουν συχνα πανεπιστημιακοι διαπλεκονται με την πολιτικη εξουσια. Στην πραγματικοτητα μαζι με τους δημοσιογραφους αποτελουν το δεκανικι της εκαστοτε εξουσιας ενω παντα μπλοκαρουν καθε προσπαθεια εκσυγχρονισμου και εξορθολογισμου της εκπαιδευσης. Σημερα λοιπον οι κρατικοδιαιτοι "πνευματικοι" μας ανθρωποι,  θορυβημενοι μαλλον απο τις σαρωτικες αλλαγες που φερνει το μνημονιο στο χωρο της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης σηκωσαν το λαβαρο του αγωνα. Ειναι αργα, πολυ αργα. Δυστυχως επτωχευσαμε! "Πνευματικοι" ανθρωποι της χωρας καληνυχτα!

9 comments:

  1. Πες τα χρυσόστομη!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η πνευματικότητα κάτι τέτοιων τύπων περιορίζεται σε βαθυστόχαστες αρλούμπες που δεν προσφέρουν αλλά και πάνω από όλα δεν εμπνέουν κανένα. Πώς είναι δυνατόν το κράτος να τα βάλει με το ίδιο το κράτος??? (Μάλλον χλωμό...) Είναι φαιδροί όλοι αυτοί οι πνευματικοί άνθρωποι στην Ελλάδα. Και στο κάτω κάτω της γραφής τί πάει να πεί πνευματικός άνθρωπος που πρέπει να του δώσω και λόγο και αξία?? Που έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια (μην σας πώ και τις τελευταίες δεκαετίες) για αυτούς και το έργο τους στον τόπο? Για μένα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν. Ούστ φαντάσματα!!!!!!!!!!!!!
    Φαμφαρόνοι, υποκριτές, σας αξίζει να πάρετε ακριβώς ότι προσφέρετε όλα αυτά τα χρόνια (προ και μετά ΔΝΤ) ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    Αν είναι να σωθεί αυτός ο τόπος σίγουρα δεν θα είναι από εσάς αλλά από εμάς τους πολλούς νέους με όραμα και όρεξη για δουλεία. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

    ReplyDelete
  2. γιατι τα λες αυτα ρε παιδι μου? μονο 10 ωρες συζητουσαν οι πνευματικοι!!! ελεος με τη λασπη!!!
    παντως εμενα με πηρε μια χαρα ο υπνος! εκοψα τα stedon!

    ReplyDelete
  3. Να στησουμε καμια επιτορπουλα να δωσουμε κανενα διδακτορικακι στους ημετερους??? ε?

    ReplyDelete
  4. Υποψιάζομαι ότι κάποιοι από εσάς δεν περάσατε ούτε δίπλα από πανεπιστήμιο, διότι πιθανώς υπήρξατε κάκιστοι μαθητές.

    ReplyDelete
  5. Καλα υποψιαζεστε! Δεν ξερω πως το κανετε αυτο αλλα πραγματι!! Εχετε δικιο!!! Ειμασταν τοσο χαλια μαθητες που περασαμε ΜΕΣΑ απο το πανεπιστημιο!

    ReplyDelete
  6. ΤΙ ΧΙΟΥΜΟΡ!
    ΤΙ ΕΥΦΥΪΑ!
    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ """""ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ"""""", ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΣΑΣΤΑΝ (ΜΕ -Η) ΚΑΚΙΣΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.

    ReplyDelete
  7. καλε πως τα λετε ετσι; γραφετε και ως Αρκας; μολις συνελθω απ'το γελιο θα σας ξαναπαντησω! Περαστικα και παλι!!!

    ReplyDelete
  8. Από μικρό παιδί δεν καταλάβαινα την ένοια "πνευματικός άνθρωπος". Ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορούσα να συλάβω την ένοια του πνεύματος, ως αυθύπαρκτης οντότητας έξω από το φυσικό κόσμο. Αλήθεια μπορώ να πάω στο μπακάλη και να ζητήσω μισό κιλό πνεύμα?
    Ως μη δυνάμενος να δω την φυσική υπόσταση του πνεύματος πέρα από τη ένοια του software λειτουργίας της ανθρωπότητας, ποτέ δεν κατάλαβα την αποθέωση των "κουλτουριάρηδων" και με τον όρο κουλτουριάρηδες δεν ενοώ τους ανθρώπους της τέχνης*, αλλά όλους αυτούς τους αυθαίρετους συναξαριστές θολών και ακαταλαβίστικων αποφθεγμάτων και συμπερασμάτων, που μέσα από ένα πλέγμα σχέσεων πολιτικοοικογενειακων και σεξουαλικών ανταλαγών μας παρουσιάζονται σαν τους αρχιερείς και θεματοφύλακες της σοφίας. Επιτέλους, όχι άλλοι πνευματικοί άνθρωποι! Ας ακουστεί και κάποιος μάστορας, κάποιος μηχανικός, κάποιος θετικός άνθρωπος. Επιγραμματικά όχι άλλος Πλάτωνας. Οι αληθινά μεγάλοι σοφοί είναι οι φυσικοι, ατομικοί, Επικούρειοι φιλόσοφοι. Ας μάθουμε να τεστάρουμε αυτά που λέμε με τη θετική σκέψη, με το πείραμα και την παρατήρηση και ας πάψουμε να δίνουμε βάση στον κάθε αυθαίρετο αερολογούντα!
    Ως εκτούτου, μην περιμένετε από παπατζολόγους να ακούσετε κάποιο λόγο σοβαρό. Και κυρίως ανεξάρτητο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι δημιουργοί. Είναι καταναλωτές ιδεών, σκέψεων και καταστάσεων
    * Ένα καλιτέχνη τον θεωρώ ως τεχνίτη-μάστορα-μηχανικό ενός συγκεκειμένου μέσου, π.χ. ήχου,εικόνας,παρουσίας, ύλης με σκοπό τη μετάδοση πληροφορίας. Ο Όμηρος, ο Φειδίας, ο Αισχύλος, ο Μικελάντζελο, ο Θερβάτες, ο Μπετόβεν, οι Pink Floyd, ο Κιούμπρικ ήταν ΜΑΣΤΟΡΕΣ! Και είχαν κάτι να πουν

    ReplyDelete
  9. δειτε τη λεει ο Αντωνιου για Μπεη και Κασσιματη
    http://www.youtube.com/watch?v=GgG3HW7aE38&feature=related
    οι πνευματικοι μας πρασινοφρουροι!!!

    ReplyDelete