Saturday, September 14, 2013

Απεργοσπαστης σημερα, καταδοτης αυριο;

Ξεκινουν απεργιες. Η συμμετοχη δειχνει οτι θα ειναι μεγαλη. Καποιοι δεν θα απεργησουν. Εχουν προβληματα λενε.

Εχουν προβληματα!!! Ναι, μονο αυτοι! Ενω οι υπολοιποι τα'χουν λυμενα.

Δεν τους παιρνει οικονομικα!! Ενω οι υπολοιποι βαρεθηκαν να χαλανε τα πλεονασματα τους σε μπουζουκια, ταξιδια, σπα, ψωνια και ειπαν να τα ξοδεψουν με εναν πιο ευφανταστο τροπο...αυτον της απεργιας.

Εχουν υποχρεωσεις! Οι απεργοι δεν εχουν....τους τα πληρωνει ολα ο σπονσορας.

Εχουν παιδια να ταισουν!  Των αλλων τα παιδια δεν πεινανε, με αερα χορταινουν.

'Δεν ξερεις εσυ τι κουβαλαει ο καθενας' σου λενε. Ελα! μη μου πεις!Κατσε να μαντεψω....Χρεη;

'Ποια ειναι τα αιτηματα; Δεν βλεπω καθαρα αιτηματα.' Εδω τωρα τι να του πεις; Οτι αν δε βλεπει το λογο πρεπει να ανησυχησει σοβαρα για το IQ του, μηπως του χει πεσει τωρα τελευταια; Του αραδιαζεις τα μνημονια, εκχωρηση εθνικης κυριαρχιας, ανεργια 70% στους νεους (δλδ στα παιδια του) και 30% στους υπολοιπους, απολυσεις, χαρατσια, κλεισιμο νοσοκομειων-σχολειων-ιδρυματων, ιδιωτικοποιηση νερου ....και λες 'Αυτα σου φαινονται αρκετα ή να συνεχισω;' ...και παλι δεν χαμπαριαζει.

'Τι; Θα παρω μερος στην απεργια του ΣΥΡΙΖΑ; Επαναστατικη γυμναστικη θα κανουμε;' Να υποθεσω οτι και ο Κολοκοτρωνης ηταν Συριζαιος.

'Για ποιο λογο απεργειτε;...θα μας πει η κοινωνια. Και εμεις τι θα απαντησουμε;' Για να παρουμε τη χωρα πισω. Για αλλαγη πολιτικου καθεστωτος. Για να ξεκουμπιστουν οι προδοτες (και βεβαια οχι για να υποδεχτουμε τα ροζ λαμογια του Τσιριζα). Για να ελευθερωθουμε απο την κατοχη των Γερμανων και της ΕΕ.


Αυτες ειναι καποιες απ'τις ατακες που εχουν ειπωθει για να δικαιολογησουν καποιοι τη δειλια τους ή το γεγονος οτι θελουν να βολευτουν πισω απο τους αλλους.

Με κατι τετοιες δικαιολογιες προσπαθουν να εκλογικευσουν την επιλογη τους και στον ιδιο τους τον εαυτο για να μην τον φτυνουν στον καθρεφτη. Εκλογικευουν την ξεφτιλα δηλαδη.

 Και αν οι αγωνες ευοδωθουν αυτοι θα καρπωθουν τα κερδη χωρις να εχουν χασει τιποτα.

Αυτη τη λογικη ειχαν και οι καταδοτες, οι προδοτες , οι ρουφιανοι, οι δοσιλογοι στην προηγουμενη κατοχη. Καπως ετσι θα ειχαν εκλογικευσει και αυτοι τις επιλογες τους.





Οι εποχες ειναι κρισιμες και δεν δικαιολογουνται οι προδοτες. Παιρνουν καποιους στο λαιμο τους. Ας το σκεφτουν αυτο λιγο σοβαροτερα γιατι ισως νομιζουν οτι προκειται για αλλη μια απεργια. Εδω οφειλουμε ολοι να παρουμε θεση ξεκαθαρα: ή στηριζουμε ο ενας τον αλλο ή στηριζουμε την κυβερνηση. Δεν γνωριζω/δεν απαντω/βγαζω την ουρα μου απ'εξω/κανω την παπια δεν υπαρχει σαν επιλογη. Οχι γιατι το λεει καποιος αλλα γιατι προκυπτει απ'τις συνθηκες.



No comments:

Post a Comment