Wednesday, September 7, 2011

Περι εκπαιδευσης (brainstorming)

  • Οκ. βιβλια δεν υπαρχουν αλλα και που υπηρχαν διαβαζονταν; ΟΧΙ!
  • Βιβλιο κ σχολειο πανε μαζι. Θεωρητικα ναι. Αλλα βιβλιο, διαβασμα και σχολειο; 99,999999 ΟΧΙ! 
  • Πιο ακριβα ειναι τα βοηθηματα (λυσαρια, πνευματικα Viagra) παρα τα ιδια τα σχολικα βιβλια.
  • Παπαγαλια! κατι που αρχιζει με παπα- μπορει να εχει θετικο αποτελεσμα;
  • Το ψηφιακο σχολειο: ανεκδοτο με τον Τοτο κ τους φιλους του...οι μαθητες κανουν Οοοοοομμμμμμμμμμ και κατεβαζουν τα βιβλια κ επισης συνδεονται στο διαδυκτιο για τις αναγκες του μαθηματος. Βεεεβαια!!
  • Σοβαρα (αν μπορει να ειπωθει σ'αυτη τη χωρα καθυστερημενων), σε ενα σχολειο που ζει στο 1980 (κ αν) τι μπορει να μαθει καποιος που γεννηθηκε το 1995; οτι ειμαστε καθυστερημενοι....οσο δεν παει;
  • '....να μωρε, το χαρτι θελω μονο...'  ε, παρε κωλοχαρτο ρε φιλε, γιατι μας σκοτιζεις τα αρχιδια;
  • ΣΕΠ: ο δρομος για την ανεργια δεν χρειαζεται επαγγελματικο προσανατολισμο...
  • Ας βαλουμε τα καημενα τα παιδακια στον πραγματικο κοσμο! (καλα, εφοσον ερθουμε εμεις σ'αυτον πρωτα βεβαια) Ειναι εγκληματικο να τα μεγαλωνεις οτι θα ζησουν στο Hollywood και να συνειδητοποιουν αγαρμπα οτι ζουν στην Ουγκαντα! [πληρωνοντας τη ματαιοδοξια της wannabe Beckam μαμας κ του wannabe Gates (κ σκατα) μπαμπα!. και την αδιαφορια κ αρτηριοσκληρωση των __________ (επιθετο δικο σας) δασκαλων-καθηγητων τους.]
  • Μεταρρυθμιση εγκεφαλου χρειαζομαστε ομαδικα, ανηλικοι κ ενηλικες επειγοντως!!!
  • Για υπουργειο παιδειας κ υπουργους δε συζηταω γιατι το θεωρω τουλαχιστον γελοιο (για να το θεσω κοσμια)

2 comments:

  1. Μα γιατι το λες αυτο? Το σχολειο εκπαιδευει πολιτες! Δε βλεπεις ποσο ωραια ειναι ολα γυρω μας. Το Δεκεμβρη παμε για ολικη χρεωκοπια τα βιβλια μας μαραναν! Η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ τα βρηκαν επιτελους στο θεμα του ασυλου (ανιατων)! Ολα ειναι τοσο ωραια! Υπολογιστες στα σχολεια? Αβακας και πολυ σας ειναι. Η Αννουλα καλα κανει και δε σας δινει βιβλια. Δε θα καταστρεψουμε τον Αμαζονιο για τα μουλικα που κανουν τα βιβλια σαν τα μουτρα τους και τα καταστρεφουν καθε χρονο! Η Αννουλα ειναι πολυ γλυκεια και εξυπνη και εχει τον ωραιοτερο γυναικειο λαιμο που εχω δει ποτε στη ζωη μου! Την θαυμαζα απο τοτε που ηταν επιτροπος! Και πρεπει να κανει και τ' αγγλικα πρωτη γλωσσα στα σχολεια...κι οσοι καθηγητες δε ξερουν αγγλικα τον π...! Οσο για το ΣΕΠ εχεις αδικο. Οι ωρες που καναμε ΣΕΠ δεν πηγαν χαμενες! Ξερεις ποσες γενιες εχουν βοηθηθει απο το ΣΕΠ? Ολοκληρες καριερες χτιστηκαν επειδη υπηρχε ο θεσμος του ΣΕΠ. Ζουμε ολοι καλυτερα χωρις ναρκωτικα!!!

    ReplyDelete
  2. Το μυαλό ενός ανθρώπου δεν είναι ένα πιθάρι που πρέπει να γεμίσεις, αλλά μία εστία που πρέπει να ανάψεις. Πλούταρχος από Χαιρώνεια, ο Αρχαίος*. Αλλά όταν μία ολόκληρη κοινωνία, τις μόνες εστίες που ήξερε να ανάβει ήταν οι εστίες φωτιάς στα δάση κάθε καλοκαίρι και οι ζημιάρικες(τσστ!) φωτιές στα πολιτιστικά κέντρα οικολογικού χαρακτήρα (σκυλάδικα), και έβγαζε σπυράκια όταν άκουγε για φαντασία, δημιουργικότητα, όνειρα, πολιτισμό, τότε... Πάρτε χαρτιά παιδιά μου αλλά φροντίστε να είναι αντιαλλεργικά για να έχουν χρησιμότητα!

    * Φυσικά στη ΝεοΓκρηκουλία πρέπει να διευκρινίζουμε για ποιόν Πλούτα;ρχο μιλάμε γιατί το μυαλό των περοσσότερων πάει στο λεβεντο-κλαψομπιιιιπ αοιδό!

    ReplyDelete